У Кропивницькому на комплексному заході обговорять найбільшу техногенну катастрофу століття

Дайджест заходів обласної бібліотеки ім. Д. Чижевського 23  квітня  - 29  квітня 2018 року

У відділі обслуговування користувачів до Дня книги та авторського права відкрита виставка «Вслухаючись у шепіт сторінок». У рамках роботи Польського культурного центру представлено книжкову виставку «Польська держава — першопроходець європейського конституціоналізму». До річниці Чорнобильської трагедії відділ документів з економічних, технічних та природничих наук підготував книжкову виставку «32-ге відлуння Чорнобиля». Представлена література дозволяє осмислити катастрофу, розкрити правду про події, перейнятися людським болем, людськими стражданнями. Серед видань: Трохим, Сергій. 1986. Чорнобильські хроніки: людський фактор, замовчування правди, зона відчуження, параліч майбутнього, мутація / Сергій Трохим. - Брустурів: Дискурсус, 2016. - 223,[1] с. Зверніть увагу на одну з нових книг.

24 квітня о 14.00 у відділі обслуговування користувачів відбудеться комплексний захід «Чорнобиль не має минулого часу», приурочений трагічній даті. На заході йтиметься про найбільшу техногенну катастрофу століття, про героїзм пожежників, експлуатаційного персоналу атомної станції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

27 квітня о 14.00 у відділі краєзнавства відбудеться презентація виставки художника Ростислава Климишина «Барвиста Україна». Серед картин рідної природи - нічні та вранішні пейзажі, весняні й осінні замальовки. Художника вабить природа, що змінюється, тож запрошуємо на виставку насолодитися миттю, втіленою на полотні.

27 квітня о 16.30 у відділі мистецтв відбудеться творча зустріч, присвячена 75-річчю від дня народження художниці Надії Падурської. Обласна бібліотека ім.Д.І.Чижевського зберігає оригінальні роботи майстрині, які і будуть презентовані на зустрічі. Запрошуємо усіх на захід.

Відділ мистецтв запрошує на екскурсії до Всеукраїнської виставки художніх творів “Благовіст”, виставки молодої харківської художниці Марії Некрасової «Живопис» та ін.

Плануєте провести літні канікули за кордоном, але не знаєте, що на вас там чекає? Здійсніть віртуальну подорож з настільною грою «Галопом по Європах!» Настільна гра розрахована на групу гравців від 2 до 4 осіб. Рекомендований вік учасників – від 12 років. Вирушаємо у мандри в Центрі європейської інформації (відділ обслуговування користувачів). Вхід - за попереднім записом.

 

ВХІД НА БІБЛІОТЕЧНІ ЗАХОДИ — ВІЛЬНИЙ

Деталі в розділі “Що нового”

Адреса: м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 24.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *