На Кіровоградщині вдосконалювали систему організації та ведення військового обліку

Днями на базі Кропивницького міського військового комісаріату під керівництвом посадових осіб Кіровоградського обласного військового комісаріату, проведено інструкторсько-методичне заняття з питань організації та ведення військового обліку військовозобов’язаних та призовників.
До участі у заняттях були залучені посадові особи районів та міст області, що забезпечують функціонування системи військового обліку.
Під час даного заходу присутнім доведено методику організації та ведення військового обліку на територіях відповідальності та вимоги законодавства України із зазначених питань, порядок переоформлення бронювання військовозобов’язаних, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та воєнний час.
Поруч з цим, розглянуто міри відповідальності посадових осіб державних органів, підприємств, установ, організацій та громадян України за порушення вимог законодавства з питань військового обліку, розглянуто порядок виявлення та вжиття заходів адміністративного впливу на порушників правил військового обліку призовників та військовозобов’язаних.
В підсумках заходу організаторами визначено головні напрямки роботи, а саме: максимальне охоплення військовим обліком громадян, зокрема тих, які не досягли граничного віку перебування в запасі Збройних Сил України та формування єдиного погляду з питань організації та ведення військового обліку виключно в межах дотримання вимог законодавчих документів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *