На Кіровоградщині існує реальна небезпека повернення так званого міського сказу

Згідно із статистичними даними в Україні кожна 12-та сім’я в місті та третя в сільській місцевості мають домашню тварину (собаку або кішку).

Через скрутне матеріальне становище чи безвідповідальне ставлення власників до своїх улюбленців частина тварин поповнює лави безпритульних.

Контактуючи з іншими безпритульними тваринами, зокрема, лисицями, вони заражаються сказом.

Нині контроль за кількістю безпритульних тварин набуває першочергового значення з огляду на забезпечення захисту населення від заразних хвороб.

Сказ у котів реєструється частіше, ніж у собак. Останніми роками сказ котів є причиною інфікування кожної третьої людини. Епізоотична ситуація зі сказу в області ускладнилася, сьогодні існує реальна небезпека повернення так званого міського сказу.

Значну роботу в профілактиці сказу тварин, боротьбі з цим небезпечним захворюванням, яке завжди закінчується смертю, виконують фахівці державних установ ветеринарної медицини Кіровоградської області. Основним засобом запобігання сказу тварин є антирабічне щеплення. Протягом 2016-2017 років фахівці ветеринарної медицини області провели щеплення проти сказу 192257 собакам та 114782 котам.

Боротьба з цим страшним захворюванням може бути вирішена лише завдяки спільним зусиллям органів державної ветеринарної медицини, органів місцевого самоврядування, усіх причетних служб, а також власників домашніх собак і котів.

З огляду на все сказане вище звертаємося до власників домашніх тварин уважно стежити за поведінкою домашніх улюбленців. З ознаками сказу в собак і котів можна ознайомитися на нашому сайті, перейшовши за посиланням

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *