До органів поліції Кіровоградщини громадяни вже здали майже сотню одиниць зброї

Завдяки добровільній здачі до відділів та відділень поліції області незареєстрованої зброї і боєприпасів, від кримінальної відповідальності звільнено 6 осіб.
Протягом двох тижнів, що тривають відповідні заходи, жителі області продовжують  добровільно здавати до поліції зброю та боєприпаси.
Так, серед зданого 28 мисливських гладкоствольних рушниць, які раніше в органах поліції зареєстровані не були та 57 такі рушниці, що  вже були на обліку в органах поліції, але зараз вже прийшли в непридатний для використання стан.
Також жителями області здано 22 спецзасоби, близько шести десятків набоїв до зброї армійських зразків, набої до мисливської нарізної зброї, боєприпаси та граната часів ВВВ,  6 засобів ініціювання.
Так, до Компаніївського відділення поліції 29-річний житель району, який повідомив, що, перебуваючи на території покинутого саду на землі знайшов предмет, схожий на гранату РГД – 5. Даний боєприпас вилучено та направлено на експертизу.

Поліцейські нагадують, що згідно зі ст. 263 Кримінального кодексу України – за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами дозвільної системи
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *