За перший квартал 2018 року на Кіровоградщині скористались послугою “Шлюб за добу” 122 пари

12 квітня відбулася колегія обласного управління юстиції, у рамках якої керівники структурних підрозділів проаналізували показники своєї роботи за перший квартал 2018 року. Робоче засідання пройшло в форматі відеоконференцзв’язку, завдяки чому до обговорення долучилися й начальники районних відділів державної виконавчої служби, державної реєстрації актів цивільного стану та завідувачі державних нотаріальних контор.

На порядок денний було винесено тему підбиття підсумків діяльності обласного управління юстиції упродовж перших трьох місяців поточного року, у тому числі основну увагу було приділено реалізації останніх ініціатив державної виконавчої служби в напрямі боротьби з безвідповідальними батьками та недобросовісними роботодавцями.

За словами заступника начальника з питань державної виконавчої служби Віктор Журавко, упродовж кварталу державні виконавці області стягнули 23,8 млн грн зі злісних неплатників аліментів, а також ліквідували 1,1 млн грн заборгованості з виплати зарплати. Наразі це ключові напрями роботи державної виконавчої служби, тому будемо й надалі посилено працювати в цьому напрямі.

Про досягнення у сфері державної реєстрації детальніше розповів Олег Потьомкін. За його словами, мешканці Кіровоградщини продовжують активно користуватися можливістю отримання перших документів дитини безпосередньо в пологових будинках. Відтак у обласних закладах охорони здоров’я з початку року працівники відділів ДРАЦС видали 1502 свідоцтв про народження і 238 довідок про місце реєстрації немовляти. Не меншою популярністю користується серед населення і проект «Шлюб за добу». Зокрема на Кіровоградщині упродовж кварталу за пришвидшеною процедурою зареєстрували свої стосунки 122 пари.

Увагу було приділено й обговоренню теми правової роботи на Кіровоградщині в напрямі реалізації загальнонаціонального право просвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

«Головне наше завдання – пояснити людям, як їм вийти зі скрутних життєвих ситуацій та захистити свої законні інтереси, керуючись нормами чинного законодавства. Саме тому ми працюємо з різними цільовими аудиторіями, організовуємо виїзди у відділені населені пункти й сільську місцевість, проводимо тренінги та семінари для школярів і студентів, а також надаємо консультації, які цього потребують», – заявив керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Загалом у ході засідання колегії доповідачами було висвітлено основні напрацювання структурних підрозділів, а також розглянуто пропозиції щодо удосконалення їх роботи. Окрім цього, керівництво обласного органу юстиції окреслило основні завдання на наступний звітний період, над якими потрібно особливо інтенсивно працювати з метою ще більшого вдосконалення функціонування управління.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *