За тиждень громадяни здали до поліції 60 одиниць зброї

 Із 1 квітня на території області розпочався місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів.

Протягом першого тижня до органів поліції громадяни здали 1 карабін Мосіна армійського зразку, 1 мисливський нарізний карабін, 17 мисливських гладкоствольних рушниць, які раніше в органах поліції зареєстровані не були.
Також до органів поліції області здано 37 мисливських гладкоствольних рушниць та 3 одиниці холодної зброї, які раніше були зареєстровані в органах поліції, але прийшли в непридатний для використання стан. Крім того, громадянами здано 15 спецзасобів, з яких 1 газовий пістолет раніше зареєстрований в органах поліції не був, 58 набоїв до зброї армійських зразків, 4 патрони до спецзасобів та 1 гранату часів ВВВ.

Завдяки добровільній здачі незареєстрованої зброї та боєприпасів від кримінальної відповідальності звільнено 4 громадян.
Так, до Петрівського відділення поліції жителі району добровільно здали 3 одиниці незареєстрованої мисливської гладкоствольної зброї, яку в подальшому планують зареєструвати в законному порядку.
46-річний житель Вільшанського району приніс до поліції близько шести десятків набоїв калібру 5,45, які він знайшов за межами села на березі річки.

До працівників Олександрівського відділення поліції звернувся 30-річний місцевий житель, який здав гвинтівку системи Мосіна, знайдену під час проведення господарських робіт у землі біля власного домоволодіння. Після проведення відповідних перевірок зброю буде направлено на знищення.
А у Компаніївському районі 52-річний житель одного з сіл знайшов  спортивно-мисливську нарізну гвинтівку, яку також добровільно здав правоохоронцям.
Поліцейські нагадують – місячник триватиме до 30 квітня. Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

За матеріалами дозвільної системи
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *