Епізоотична ситуація з трихінельозу в області вимагає посилення контролю за реалізацією м’яса на агропродовольчих ринка

На базі Кіровоградської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини проходить семінар з питань лабораторної діагностики трихінельозу.

Захід організовано у зв’язку із виявленням трихінельозу в дикій фауні в лютому поточного року у червоних лисиць, відстріляних у Компаніївському та Новгородківському районах з метою моніторингу циркуляції цього захворювання. До того часу трихінельоз тварин на території нашої області не реєструвався понад 20 років. За певних умов це небезпечне паразитарне захворювання може становити серйозну небезпеку і для людини.

Учасники семінару – завідувачі, лікарі, лаборанти державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи (ДЛВСЕ) агропродовольчих ринків Кіровоградської області. Загалом під час заходу оновлять свої знання та підвищать кваліфікацію близько 70 фахівців.

У ході навчання проводиться практичне виконання трихінелоскопії зрізів м’язових волокон як здорових тварин, так і уражених трихінелою лисиць. Із тестовим завданням фахівці справляються успішно.

Семінар проводять завідувач відділу ветсанекспертизи Кіровоградської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини К.В. Москаленко та завідувач паразитологічного відділу установи І.М. Сухоребрук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *