Рятувальники закликають громадян дотримуватись правил пожежної безпеки під час Великодніх свят

Наближається День Світлого Христового Воскресіння. Для того, щоб свята пройшли без надзвичайних подій, напередодні Великодня рятувальники ДСНС закликають громадян та священнослужителів дотримуватися елементарних правил пожежної безпеки.

Співробітники Служби порятунку радять після завершення богослужінь повністю знеструмлювати будівлі культових споруд та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь.

Також слід пам’ятати, що застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» та використання у електрозапобіжниках так званих «жучків» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі.

Тримаючи свічку в руках, вірянам необхідно слідкувати за тим, щоб вогонь не потрапив на власні або чужі речі, які можуть миттєво спалахнути.

Після служби більшість людей несуть лампадки та запалені свічки додому, які, залишені без нагляду, можуть також стати однією з причин пожежі під час святкування Великодня.

Крім того, на святкові вихідні синоптики прогнозують теплу та суху погоду, яка сприятиме масовому відвідуванню людьми лісів та парків. Для того, щоб не перетворювати світле святе Воскресіння на трагедію, Служба порятунку закликає усіх суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах. Не слід розводити відкритий вогонь у лісовій зоні, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Шановні громадяни!

Закликаємо вас бути вкрай обережними при використанні відкритого вогню та не забувати про правила безпеки й поведінки у місцях з масовим перебуванням людей. Під час освячення паски необхідно подбати про те, щоб запалена свічка не торкалась поліетилену або кошика. Відвідуючи храм, проявляйте пильність та обережність аби уникнути пожежі та травмування людей.

Пам’ятайте, що пожежу легше попередити, ніж ліквідовувати. Якщо пожежа все ж виникла, потрібно негайно сповістити пожежно-рятувальну службу, зателефонувавши за номером «101».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *