«Кропивницький у блакитному»: флешмоб у центрі міста

Сьогодні, о 16 годині біля міської ради відбувся флешмоб у рамках акції «Кропивницький у блакитному». З блакитними повітряними кульками та тематичними плакатами на підтримку дітей і дорослих з аутизмом та площі зібрались їх батьки, знайомі і просто небайдужі громадяни. Організаторами заходу є активісти обласної громадської організації матерів дітей та молоді з інвалідністю «Серце матері». Флешмоб підтримали також інспектори патрульної поліції Кіровоградщини та представники управління забезпечення прав людини Національної поліції.

«Важливим для таких людей є толерантне відношення оточуючих. Адже вони щирі, добрі і чуйні. Нам лише варто сприймати їх такими, якими вони є, не підганяючи під нав’язані стандарти», - стверджує Людмила Шукрута, голова ГО «Серце матері».

Нагадаємо, що Всесвітній день поширення інформації про проблеми аутизму встановлений Генеральною Асамблеєю ООН ще у 2007 році. Відтоді щороку 2 квітня небайдужі організації по всьому світу влаштовують акції для підвищення обізнаності громадськості про проблеми дітей і дорослих з аутизмом. Символами підтримки цих людей є блакитний колір, а саме стрічка, пазл або елемент одягу.

Аутизм – це не хвороба, а комплексне порушення розвитку, внаслідок якого погіршується розвиток мовлення, соціальної взаємодії, спілкування та поведінки дитини. Проте вчасна інтенсивна робота з психокорекції допомагає дітям адаптуватися до оточення, дає можливість навіть у дорослому віці жити повним життям.

Історії відомі не мало яскравих особистостей, у яких спостерігалися деякі симптоми цієї непростої хвороби. Серед них художники Вінсент ван Гог і Леонардо да Вінчі, президент Авраам Лінкольн, режисер Вуді Аллен і багато інших.

Говорити про проблеми треба вже сьогодні, щоб завтра наше суспільство стало доступнішим таким людям та відкрило для них усіх широкі можливості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *