Робота з оновлення центральної лікарні Петрівського району – приклад для інших територій, - голова облдержадміністрації

 Перебуваючи з робочою поїздкою у Петрівському районі, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відвідав Петрівську центральну районну лікарню, оглянув нещодавно відремонтовані дитяче, пологове і терапевтичне відділення, а також побував у інфекційному відділенні, де вже виконано значний обсяг ремонтних робіт. У планах керівництва лікарні – до кінця року відремонтувати ще фізіотерапевтичне відділення, хірургію і операційний блок, гнійну хірургію та харчоблок лікарні.
На оновлення Петрівської ЦРЛ кошти виділяються з різних джерел – переважно це фінансування з районного бюджету та цільова благодійна фінансова допомога ПрАТ “ЦГЗК” в рамках Угоди про соціально-економічне партнерство. Минулого року у ремонт лікарні загалом було інвестовано більше 7 мільйонів гривень.
У дитячому та пологовому відділеннях Петрівської РДА капітальні ремонти виконано минулого року. На початку 2018-го їх уведено в експлуатацію. У відділеннях повністю замінено системи водопостачання та водовідведення, опалення, електропостачання, проведено усі необхідні внутрішні роботи – шпаклювання стін, укладання плитки, встановлення сантехніки, настеляння лінолеуму, а також оздоблювальні роботи. Для потреб пацієнтів також придбано нові меблі та обладнання.
Оглядаючи палати, маніпуляцій ні та інші побутові кімнати дитячого і пологового відділень, Сергій Кузьменко відзначив і високу якість виконаних робіт, і дизайнерське креативне оздоблення – оригінальні малюнки на стінах і яскраві кольори, що створюють комфорт та поліпшують настрій маленьких пацієнтів. Медичні працівники у свою чергу підкреслили, що відтепер до лікарні їдуть лікуватися пацієнти не лише з їхнього району, а й з інших територій та навіть з інших областей. Голова облдержадміністрації поспілкувався з дітьми, які лікуються у педіатрії та подарував їм комплекти іграшок.
Якісний ремонт проведено і в терапевтичному відділенні ЦРЛ. Тут виконано укладання керамічної плитки, шпаклівку стін та стелі, заміну сантехніки, настилання лінолеуму, заміну міжкімнатних вікон та дверей, електропроводки. Нині ще триває закупка меблів та обладнання. Значний обсяг робіт вже виконано в інфекційному відділенні лікарні.
Оглянувши приміщення та поспілкувавшись з персоналом, голова облдержадміністрації наголосив: «Мені дуже приємно, що рівень ремонтних робіт, які виконано в Петрівській центральній районній лікарні – надзвичайно високий. Тут не просто пофарбували чи побілували, а інвестували мільйони гривень, щоб люди лікувалися у комфортних умовах. Це величезний обсяг роботи, тому я дякую і персоналу лікарні на чолі з головним лікарем, і будівельникам. Хочу поставити роботу з оновлення закладів охорони здоров’я в Петрівському районі у приклад іншим районам».
Сергій Кузьменко також відзначив активну позицію керівництва лікарні, завдяки якій Петрівська ЦРЛ цього року отримає 2 мільйони 256 тисяч гривень від Уряду Японії на придбання сучасного медичного обладнання у рамках програми «КУСАНОНЕ». «У районі уміють ефективно використовувати державні кошти, залучати спонсорські, кошти місцевого бюджету та працювати з грантами, що є дуже важливим», - наголосив голова облдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *