На Кіроовградщині шукали шляхи розв’язання проблеми сільського безробіття

Новомиргородським районним центром зайнятості за участі представників органів влади та роботодавців, а також інших соціальних партнерів проведено засідання круглого столу з питань працевлаштування незайнятого населення, яке проживає в сільській місцевості.

За словами директора районного центру зайнятості Юрія Сули, вирішення проблеми сільського безробіття є дуже актуальним для даного району, адже 2/3 громадян, які отримують послуги в Новомиргородському районному центрі зайнятості становлять селяни.

Керівник районного центру зайнятості також зазначив, що у напрямку працевлаштування незайнятого населення, яке проживає у селі існує ряд проблем, які потребують спільного вирішення, серед яких створення робочих місць з гідною заробітною платою у сільській місцевості та слабко розвинена інфраструктура транспортної доступності між населеними пунктами.

Крім того, було зазначено, що, з метою забезпечення підвищення та збереження мотивації до трудової діяльності, безробітним, які звертаються по допомогу у працевлаштуванні, фахівцями центру зайнятості надається комплекс соціальних послуг: підбір підходящої роботи, професійне навчання та перенавчання, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також пропонується участь у спеціалізованих та профконсультаційних семінарах, тренінгах тощо.

Під час засідання круглого столу учасники також обговорили проблемні питання, пов’язані з підвищенням конкурентоспроможності селян на ринку праці.

Учасниками заходу були розроблені відповідні рекомендації.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості щодо працевлаштування двох осіб, організації професійного навчання безпосередньо на виробництві шляхом стажування 6 осіб та залучення до тимчасових робіт 10 осіб.

 

Б. Дзюняк, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Новомиргородського районного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *