Старшокласники Кіровоградського району обирали майбутню професію

Кожен з нас власноруч визначає своє майбутнє та будує своє життя. Ми радимось з батьками й вчителями, слухаємо знайомих, сперечаємось з друзями. Ми прагнемо досягти успіху. То ж, приймаючи рішення щодо майбутньої професії , вивчаємо довідники, намагаємося врахувати всі деталі до найменшої дрібнички, інколи навіть продумуємо стратегію, щоб якомога більше дізнатися про майбутню професію.
З метою підвищення рівня поінформованості шкільної молоді щодо діяльності служби зайнятості і соціальних послуг, які вона надає, формування у шкільної молоді об’єктивних уявлень про реальну ситуацію на місцевому ринку праці, а також відновлення соціального статусу робітника в суспільстві, престижу робітничих професій серед учнівської молоді, підготовки їх до усвідомленого вибору професії, нещодавно, фахівцями Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості було організовано та проведено низку заходів для учнівської молоді 8-11 класів та педагогічного складу Могутненського навчально-виховного комплексу.
Під час зустрічі зі школярами фахівець з профорієнтації міськрайонного центру зайнятості Тимур Задорожний ознайомив учнів зі змістом поняття «професійне самовизначення», класифікацією професій відповідно до об’єкту праці та звернув увагу старшокласників на поширені помилки, які допускають молоді люди при виборі професії.
Протягом заходу юнаки та дівчата ознайомилися з Інтернет-порталом Державної служби зайнятості. Декілька учнів виявили бажання та пройшли тестування із застосуванням спеціалізованої комп’ютерної програми АРМ «ПрофКонсультант» для визначення професійних інтересів, нахилів та здібностей молодих людей.
Не залишились поза увагою й педагогічні працівники. Для них був проведений семінар із загальних питань профорієнтації учнівської молоді та послуги, які надає державна служба зайнятості учням ЗНЗ.
Таким чином, подібні заходи мають позитивний вплив на поведінку школярів, допомагають отримати якомога більше інформації про ситуацію на ринку праці та різноманітний світ професій, можливості здобуття обраної професії та формують здорову і всебічно обізнану особистість.

Т. Задорожний, провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *