Міська комісія з ТЕБ та НС поставила вимогу перед ВАТ «Кіровоградгаз» терміново відновити стале газопостачання котелень у Кропивницькому

 Термін до 14.00 сьогоднішнього дня, 14 березня, надала для ВАТ «Кіровоградгаз» міська комісія техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, щоб відновити стале газопостачання всіх котелень у Кропивницькому.

            - Інакше, як диверсією, дії керівництва ВАТ «Кіровоградгаз» назвати не можна, - наголосив голова комісії, заступник міського голови Олександр Мосін. – По бандитські підступно відключити котельні міста від газу перед наближенням сильних морозів – це злочин перед громадою. І ми вже звернулися до поліції і СБУ про вчинене порушення спеціалістами «Кіровоградгазу», які закрутили вентилі у підземних газорозподільних мережах всупереч рішенням комісії, які зобов’язували газовиків навпаки, забезпечити стале газопостачання у місті в період опалювального сезону.

Причина, яку називають керівники ВАТ «Кіровоградгаз», на думку голови комісії є надуманою. Борги теплогенеруючих підприємств перед газорозподільною компанією є поточними. Підприємство за ними розраховується в міру надходження коштів державної субвенції на житлові субсидії і пільги та оплати послуг за тепло.

- Це робоча ситуація, у такому режимі працюють усі теплові підприємства України, кошти, що надходять на рахунки тепловиків автоматично розподіляються за постачання, транспортування та розподіл газу,  - відзначив Олександр Мосін. – Але ігнорування керівниками ВАТ «Кіровоградгаз» цього факту свідчить про керованість і надуманість ситуації та направленість дій на дестабілізацію опалювального сезону в Кропивницькому.

Якщо ВАТ «Кіровоградгаз» не виконає вимоги комісії, вона продовжить свою роботу о 15.00 за участі представників силових структур.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *