Кіровоградщина забезпечена вакцинами та коштами на реалізацію державної програми “Доступні ліки”

 На питанні забезпечення жителів області вакцинами та доступними медичними препаратами акцентував увагу голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щопонеділкової апаратної наради.
Зокрема, керівник ОДА повідомив, що в область нещодавно надійшло 7 тисяч доз бельгійської вакцини від кору, паротиту та краснухи, і дав доручення директору департаменту охорони здоров’я Олегу Рибальченку організувати процес розподілу вакцини між територіями, що дасть можливість жителям області зробити планові щеплення за місцем проживання. “В області достатньо вакцин для імунізації і від кору, і від інших інфекційних хвороб”, – підкреслив голова облдержадміністрації.
Сергій Кузьменко також зазначив, що на селекторній нараді, яку минулого тижня провів Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, йшлося про виконання урядової програми реімбурсації “Доступні ліки”. Кошти на зазначену програму, що дає можливість повної або часткової компенсації вартості ліків, надійшли до області 22 січня 2018 року.
Голова облдержадміністрації також повідомив, що на Кіровоградщині у програмі “Доступні ліки” задіяні 125 аптек та низка аптечних пунктів – загалом налічується 326 точок, де жителі області можуть придбати медичні препарати безкоштовно або зі знижкою. За два місяці 2018 року в область надійшло понад 4 мільйони гривень з Держбюджету на реімбурсацію ліків, 80% з яких уже освоєно. “Прошу керівників територій активно підтримувати реалізацію цієї державної програми, щоб люди своєчасно отримували необхідні ліки, – доручив Сергій Кузьменко. – Кошти в Державному бюджеті передбачені, програма буде профінансована стовідсотково, тому організуйте відповідну роботу”.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *