Інноваційна методика STEM-освіти школярів набирає обертів в Україні

 У лютому 2018 року в Жашківській спеціалізованій школі № 1 був відкритий один з поки що небагатьох в Україні кабінетів інноваційної STEM-освіти з освітніми матеріалами LEGO® Education. Учні вже показали вражаючі результати, розробивши робота для майбутнього фестивалю з робототехніки.

STEM-освіта (Science – наука, Technology – технології, Engineering – інженерія, Mathematics – математика) – популярна в усьому світі інноваційна методика навчання школярів, що дозволяє підготувати дітей до життя в умовах стрімкої еволюції технологій. У програмі методики ключовий фокус зроблено на комплексноме вивчення затребуваних в сучасному світі дисциплін і максимальну кількість практичних занять.

Родоначальником STEM-освіти вважається CША, де даний підхід запроваджено у багатьох провідних навчальних закладах країни. На думку експертів, вже до 2020 року попит на STEM-фахівців додасть більше 1 мільйона нових робочих місць в Америці. Національні стратегії та ініціативи з розвитку STEM-освіти стрімко впроваджуються і в багатьох європейських країнах, де, за прогнозами експертів, попит на STEM-професії також зросте щонайменше на 8%.

За останні кілька років передові ініціативи STEM почали досить активно запроваджуватися і в Україні, в тому числі у вигляді спеціальних освітніх програм і секцій для школярів.

Справжнім світовим трендом в системі STEM сьогодні вважається освітня робототехніка. Черкаська область стала одним з небагатьох у країні регіонів, в школах якого активно впроваджуються принципи STEM-освіти, в тому числі проходить навчання за програмою LEGO® Education – за допомогою освітніх наборів, спеціально розроблених навчальних матеріалів і програмних рішень LEGO®. Це захоплюючі заняття для юних дослідників, під час яких конструювання поєднується з програмуванням, дизайном механізмів і природознавством. Діти не тільки створюють роботів, але і програмують їх на виконання корисних завдань.

Так, у Жашківській спеціалізованій школі № 1 навчання за новою програмою стартувало з початку навчального року у вересні 2017 року. Сьогодні більше 25 учнів школи вже готуються до обласних змагань з робототехніки, де вони представлять робота, призначеного для ремонту водоочисних споруд. І допомагати їм у цьому буде новий кабінет STEM-освіти, оснащений сучасним навчальним конструктором LEGO®.

Клас оснащений за підтримки благодійного фонду «Нова Громада», який був створений чотири роки тому Групою компаній «Нові Продукти».

«Сьогодні складно переоцінити важливість комплексних знань, що об’єднують науку, технології та інженерію. І всі розуміють, що майбутнє – саме за тими, хто зможе пропонувати інноваційні рішення на стику технічних спеціальностей. Саме тому ми вже зараз повинні вкладати ресурси в навчання українських школярів у цьому напрямку, щоб наші діти могли на рівних конкурувати з випускниками зарубіжних навчальних закладів. Це не просто наші інвестиції в майбутнє, це наш борг перед майбутніми поколіннями. Ми дуже раді, що взяли участь у створенні такого класу», – упевнений керівник соціальних проектів благодійного фонду «Нова Громада» Віктор Погорілий.

 

 

Довідка

Благодійний Фонд «Нова Громада» створено у 2014 році Групою Компаній «Нові Продукти» за ініціативи та підтримки Костянтина Невесенка. Ціль створення благодійного фонду консолідація цілеспрямованих соціальних та благодійних ініціатив у м. Жашків, Жашківському районі та Черкаський області, які Компанія реалізовує вже багато років поспіль. Саме в цьому регіоні розташовані виробничі потужності ГК «Нові Продукти» та проживають співробітники компанії та їхні сім’ї,  а турбота про інфраструктуру регіону, благоустрій і соціальний захист його мешканців стали пріоритетами у діяльності підприємства з моменту його заснування. Благодійний Фонд «Нова Громада» діє виключно за рахунок власних коштів ГК «Нові Продукти».

Детальніше про діяльність БФ «Нова Громада» на сайті: http://nova-gromada.com.ua/

 

Для отримання додаткової інформації звертайтеся до:

Марини Куземко (e-mail: [email protected], тел.: 050 387 63 89)

Анни Дзюби (e-mail: [email protected], тел.: 050 412 47 21)

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *