Сильному снігопаду у Кропивницькому протистоять 28 одиниць комунальної техніки

На боротьбу зі снігом у Кропивницькому комунальне підприємство «Універсал 2005» виставило 28 одиниць техніки. Вся техніка перебуває у справному стані, підготовлена і готова до роботи вулицях обласного центру. Про це повідомив начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко під час позачергового засідання з техніко-екологічної безпеки на надзвичайних ситуацій  27 лютого.

За його словами, на території Кропивницького сьогодні працюють три піскорозкидувачі ЗІЛ та п’ять МАЗ, чотири снігоплунжерних очисники КМД-130, чотири самоскиди, сім підмітально-прибиральних тракторів, чотири навантажувачі, два автогрейдери.

            - У достатній кількості підприємство заготовило і посипковий матеріал, - відзначив Віктор Кухаренко. – Станом на 27 лютого вже використано 590 тонн солі. Залишок складає 100 тонн і цього має вистачити до завершення зимового періоду. Є необхідний запас і відсіву: його вже посипали на проїжджій частині доріг у кількості 300 тонн, в наявності на базі – 200 тонн, але здійснюється постійне підвезення з кар’єру.

Вся снігоочисна техніка працює на території Кропивницького заздалегідь розробленими маршрутами. До першої черги, а це перша і друга доба снігопаду, належать магістральні вулиці міста, якими рухається громадський транспорт. Друга черга – це під’їздні шляхи до соціально важливих об’єктів інфраструктури обласного центру: закладів освіти, охорони здоров’я, кладовищ, контейнерних майданчиків та між будинкових проїздів  багатоповерхової забудови і розчищення інших територій для проїзду аварійних служб відповідно до замовлень. У третю чергу включені дороги приватного сектору: їх черговість визначається оперативною необхідністю, замовленнями від мешканців та голів квартальних комітетів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *