У Кропивницькому обласна лікарня стала об’єктом тренувальних тактичних навчань

15 лютого в обласному центрі відбулись тренувальні тактичні навчання з особовим складом 1-го Державного пожежно-рятувального загону м. Кропивницький та аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області з ліквідації надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей – Кіровоградська обласна лікарня.
З метою підтримання бойової готовності особового складу пожежно-рятувальних підрозділів до дій об’єктах, пожежі чи інші надзвичайні ситуації на яких можуть мати особливо масштабні наслідки – людські жертви та великі майнові втрати, рятувальники постійно проводять практичні тренування на таких об’єктах.
Якісне проведення тактичних навчань дозволить у разі реального виникнення НС не допустити помилок, оперативно локалізувати осередок пожежі, приймати вірні рішення та належним чином організувати взаємодію усіх ланок, задіяних до ліквідації пожежі.
Тренування в Кіровоградській обласній лікарні пройшли відповідно до плану навчань та тактичного задуму, а саме: через коротке замикання електромережі в приміщенні головного корпусу на 9-му поверсі виникла пожежа меблів та облицювання стін. Умовна пожежа швидко поширюється і до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів складає площу 50 м2. При цьому спостерігається сильне задимлення у приміщеннях.
З урахуванням тактичної характеристики та пожежної небезпеки об’єкта, визначивши напрямок ведення оперативних дій, способи та методи ліквідації пожежі, провівши оперативний розрахунок сил та засобів, необхідних для ліквідації НС, керівники та особовий склад 1-го ДПРЗ м. Кропивницький та АРЗСП Управління ДСНС в області відпрацювали тренування, успішно виконавши поставлені задачі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *