У Кропивницькому родини загиблих воїнів – «афганців» отримали від міської влади матеріальну допомогу

Щороку, 15 лютого, в Україні вшановують учасників бойових дій на території інших держав, яким довелося пройти крізь горнило війн та збройних конфліктів на Європейському, Азіатському, Американському та Африканському континентах.

Сьогодні, 14 лютого, в обласному театрі ім. М.Л. Кропивницького віддати данину поваги усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу, прийшли міський голова Кропивницького Андрій Райкович, заступник міського голови Наталія Дзюба, голова Подільської районної у місті Кропивницькому ради Руслан Фросіняк, голова міської організації Української Спілки, ветеранів Афганістану Петро Наточій, представники громадських організацій та молодь.

- Хочу висловити слова безмежної подяки від громади Кропивницького вам, людям, які безпосередньо мали стосунок до 10-річної війни в Афганістані, людям, які від початку до кінця виконали кожен пункт військової присяги. Сьогодні зміст цієї визначної дати більш розширений, в цей день ми вшановуємо не лише воїнів, які виконували інтернаціональний обов’язок в Афганістані, а також вшановуємо і тих, хто виконував свій військовий обов’язок в інших країнах світу, а це близько 30 країн, - відзначив у своєму слові Андрій Райкович. - Ми пам’ятаємо усіх, хто нас захищав і захищає. Міська влада робить усе для того, щоб діалог з громадськими організаціями, в які ви згуртувалися, був відкритим, щирим і взаємовигідним. Вдячні вам за те, що і зараз на ваші плечі лягла надзвичайно важлива справа, тому що перший ешелон оборони нашої держави на сході нашої країни сформували ви. Ваш безцінний досвід, міцна, виважена життєва позиція, військові навички — це все стало основою навчання молодих захисників нашої Вітчизни, які сьогодні ведуть оборону держави на її сході.

За особистий внесок у патріотичне виховання підростаючого покоління, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Подяку Міської ради та Виконавчого комітету міста Кропивницького з рук міського голови отримав учасник бойових дій в Республіці Афганістан, член міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Бовт. А цінними подарунками нагороджено учасника бойових дій в Республіці Афганістан, член громадської спілки “Патріот” у Кропивницькому Костянтин Андрєєв та учасник бойових дій в Республіці Афганістан, член міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Григорій Сергієнко.

Також цього дня грошову допомогу від міської влади Кропивницького отримали члени родин загиблих «афганців», особи з інвалідністю та учасники бойових дій в Афганістані на загальну суму 171 тис. грн.

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у подарунок від міської влади для ветеранів відбулася вистава «Назар Стодоля» у постановці академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л.Кропивницького

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *