На Кіровоградщині у 2018 році планують будівництво водогона

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко знову повернувся до питання водозабезпечення Долинської.
Про стан вирішення очільника області поінформував перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко. Він повідомив, що у травні минулого року було проведене засідання обласної комісії по ДФРР, де долинський водогін було внесено до переліку першочергових об’єктів, що мають бути збудовані у 2018-му році. Про це рішення було поінформовано міську владу Долинської, з тим, аби вона, врегулювала організаційні та технічні аспекти, без яких неможливо розпочати підготовчі та геологорозвідувальні роботи. Під час виїзної наради у Долинській, яка відбулася 7 лютого, і стосувалася будівництва водогону, було встановлено строки проведення робіт. Міській раді рекомендовано до 25 лютого отримати кадастровий номер, а до 25 березня – витяг з реєстру речових прав на земельні ділянки, по яких проходитиме майбутній водогін. Лише після цього можна буде приступити до геологорозвідувальних робіт, на проведення яких у обласному бюджеті на 2017 та 2018 рік передбачено 10 млн. грн.
За словами першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка, останнє дослідження запасів підземних вод у Долинській проводилося ще у 70-х роках минулого століття. – Геологи працюватимуть до травня цього року, і якщо виявиться, що необхідних обсягів води достатньо, буде оголошено тендер на будівництво водоводу, – наголосив перший заступник голови ОДА.
Оскільки майбутній водогін проходитиме по території, де розташоване стародавнє поселення доби бронзи Сабатинівської культури – “Поселення “Першотравневе” міська влада Долинської має провести роботи стосовно паспортизації, встановлення меж об’єкта археології та замовити археологічне дослідження об’єкта.
Під час обговорення голова обласної державної адміністрації запропонував депутату обласної ради від Долинського району Валерію Кальченку надати міській раді допомогу у пришвидшенні вирішення земельних питань, додавши, що він також звернувся із відповідним дорученням до керівництва Держгеокадастру.
Сергій Кузьменко також акцентував увагу свого першого заступника, начальника управління капітального будівництва ОДА та керівництва Долинської міської та районної влади: “Для зволікання часу у нас немає. Забезпечення мешканців Долинської питною водою на сьогодні є одним із пріоритетних завдань для влади. Тому, саме цього року, і не пізніше, має розпочатися будівництво водогону”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *