Пам’ятною ходою і покладанням квітів кропивничани вшанують пам’ять воїнів – земляків, що загинули на територіях інших держав світу

Цього тижня Кропивницький долучиться до відзначення чергової річниці виведення військ із Афганістану. У зв’язку із визначною датою, в обласному центрі заплановані низка заходів.

Урочисте засідання за участю керівництва міста, присвячене Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав з врученням грошової допомоги сім’ям загиблих у Республіці Афганістан відбудеться 14 лютого в академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Марка Кропивницького. Початок урочистостей об 11.00.

А вже наступного дня, 15 лютого, кропивничани памятною ходою і покладанням квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам вшанують пам’ять земляків, які поклали свої життя на території інших держав світу. Збір учасників ходи триватиме на площі Героїв Майдану від 11.30 до 12.00.

Сьогодні, 12 лютого, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович доручив усім керівникам виконавчих органів міської ради докласти всіх зусиль, аби без належної уваги і турботи не залишився жодний учасник тих подій, аби соціальна, моральна підтримка від міської влади була надана кожному і на високому рівні.

Протягом лютого у загальноосвітніх, позашкільних, вищих навчальних закладах, дитячо-юнацьких клубах триватимуть тематичні уроки, лекції, зустрічі з учасниками бойових дій. Музеї, відділи меморіальної та історичної літератури в бібліотеках Кропивницького запрошують на виставки творів мистецтва, фотографій та архівних документів пов’язаних з такими подіями.

А у храмах Кропивницького прозвучать поминальні літургії по загиблим і померлим учасникам бойових дій на чужій землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *