Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно семи членів організованої злочинної групи наркоторгівців

 

 Під процесуальним керівництвом прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою членів організованої злочинної групи, що складалась із семи осіб, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 2 та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що двома жителями обласного центру організовано та очолено злочинну групу, діяльність якої спрямовувалась на неправомірне збагачення за рахунок незаконного збуту психотропної речовини – метамфетаміну. Зібраними в ході слідства доказами зафіксовано та підтверджено протиправну діяльність організованої групи щодо збуту психотропної речовини іншим особам впродовж 2017 року.
У ході проведення обшуків у п’яти членів організованої групи виявлено та вилучено психотропну речовину, вогнепальну зброю, бойові припаси, а також вибухові пристрої.
Слідством установлено роль кожного учасника організованої групи, виконання ними обумовленого порядку дій, спрямованого на досягнення спільної злочинної мети, пов’язаної з незаконним обігом психотропних речовин.
За клопотанням процесуального прокурора судом накладено арешт на майно обвинувачених на суму більш ніж півмільйона гривен.
Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково:
Стаття 307. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів
Стаття 263. Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *