У Кропивницькому рятувальники нагадали рибалкам, що виходити на кригу під час відлиги небезпечно

Навіть за відлиги рибалкам важко утриматися від виходу на кригу. Аби переконати громадян, що перебувати на льоду означає піддавати ризику власне життя, рятувальники постійно проводять роз’яснювальну роботу на водоймах області.
2 лютого працівники Управління ДСНС в області провели інформаційну роботу на р. Інгул у районі Новомиколаївки в Кропивницькому, де на льоду зібралося близько десяти рибалок. Їх не зупинило навіть те, що крига біля берега вже практично скресла. Рятувальники закликали рибалок не ризикувати власним життям та здоров’ям і не виходити на кригу, нагадали, що товщина криги для перебування однієї людини має становити не менше 7 см і перевіряти її слід за допомогою плішні, ні в якому разі не ударом ноги. Надто небезпечно збиратись великими групами на невеликій ділянці льоду, а також пробивати багато лунок, одна поруч з іншою. Фахівці пожежно-рятувальної служби роздали рибалкам застережні листівки, у яких зазначені правила порятунку та самопорятунку на воді.
Шановні громадяни! Служба порятунку радить не виходити на лід, відкласти своє рибальське спорядження до наступного сезону або ж дочекатись весни та рибалити з берега або човна. Не жартуйте з долею – не випробовуйте кригу на міцність!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *