Чого чекати жителям Кропивницького від госпітальної ради?

Громадські активісти, які наразі реалізують у Кропивницькому проект «Залучення громадськості до роботи в госпітальних радах: від відкритості до ефективності», матимуть право дорадчого голосу в роботі Кропивницької госпітальної ради, тобто надаватимуть свої пропозиції щодо розвитку госпітального округу і братимуть участь у засіданнях госпітальної ради.

У рамках проекту його ініціатори планують підготувати пул активістів, які будуть долучені до роботи госпітальних рад з правом дорадчого голосу. Таким чином вони ланують вирішити проблему відсутності громадськості у складі госпітальних рад трьох округів області. Ініціатори проекту та підготовлені активісти зможуть долучитись і до роботи Кропивницького госпітального округу, про що публічно заявила начальник управління охорони здоров’я Оксана Макарук під час спільнох перс-конференції з громадськими активістами.

За її словами, найближчим часом має відбутись перше засідання кропивницької госпітальної ради після її утворення. У порядку денному - вивчення нормативної бази, яка регулює роботу госпітальних округів. У подальшому - аналіз демографічної ситуації на територіях, вивчення ситуації з кадровим забезпеченням, матеріальною базою, потужностями лікувальних закладів та розробка плану розвитку округу на найближчі 5 років.

“Спонтанно прийматися рішення про закриття якихось закладів не буде. Питання спочатку буде вивчено, проаналізовано на перспективу для того, щоб громада розуміла, щоб у ніякому разі не прийняли поспішних рішень. Для нас важливі не кількість закладів, а покращення показників захворюваності, смертності населення, щоб кожен пацієнт відчув покращення в отриманні медичної допомоги та відвідуванні закладів”, - акцентувала Оксана Макарук.

Нагадаємо,відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 липня 2017 р. № 472-р “Про затвердження переліку та складу госпітальних округів Кіровоградської області” офіційно утворено Кропивницький госпітальний округ. До складу Кропивницького госпітального округу увійшли заклади, розміщені на території: м. Кропивницького, м. Знам’янки, Кіровоградського, Долинського, Новомиргородського, Олександрівського, Бобринецького, Знам’янського, Новгородківського, Компаніївського, Устинівського районів. Загальна чисельність населення, яке проживає у цьому окрузі, становить 486,4 тис.осіб.Кіровоградської області” офіційно утворено Кропивницький госпітальний округ. Головою госпітальної ради на першому засіданні, що відбулось у жовтні, обрано Оксану Макарук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *