Веселобоковеньківське шкільне лісництво підбило підсумки всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка»

Зимові турботи учнів Веселобоковеньківського шкільного лісництва розпочалися ще задовго до настання холодів. Восени діти виготовили та  розвісили годівнички у місцях, де найбільше зустрічаються птахи: біля школи, дитячого садочка, у дендропарку «Веселі Боковеньки», й постійно підгодовують пернатих кормами, які заготували влітку.

Крім того, учні знайомилися  з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, вивчали, як їх підгодовувати,  проводили спостереження та їх облік, виготовили буклет про птахів, котрі зимують в Іванівці, збирали прислів’я та загадки, розмістили інформацію про пташок у стінгазетах й розвісили свої роботи сільській раді та магазині.

Не забули юні лісівники завітати до місцевого дитячого садочка й розповісти малечі про птахів. 

А вже в кінці січня провели захід «Збережи зимуючих птахів», на якому підбили підсумки своєї роботи. На свято завітали працівники ДСДЛ центру «Веселі Боковеньки».

У приміщенні, прикрашеному малюнками, аплікаціями, стендами, поробками, світлинами із зображенням птахів, зібралась вся шкільна громада.

Старші учні розподілилися на дві команди - «Снігурі» та «Синиці», які змагалися між собою та провели конкурси та вікторини. У заході брали участь всі школярі: декламували вірші про птахів, змагались у швидкості вимовляння скоромовок, відгадували загадки, зачитували прислів’я, народні прикмети, вчилися розпізнавати пташок по голосу.

Найбільш активні не залишились без нагород. За виготовлення кращих годівничок, а їх було більше 20, відзнаки одержали восьмикласниця Анна Івасів та шестикласниця Єва Серебрянська, кращий твір написала дев’ятикласниця Тетяна Марич, а п’ятикласниця Софія Ломаченко найкраще прочитала вірш про птахів.

 

Під час свята було проведено вікторини й конкурси «Хто краще знає птахів», «Цікаві факти про пташок» тощо, у яких брали участь молодші школярі. За активну участь вони одержали солодощі та фрукти.

Слід відмітити, що подібні заходи надовго залишаються в пам’яті школярів, діти  поглиблюють свої знання з біології та розвивають гуманне ставлення до світу природи, мотивують юних лісівників до охорони всього живого, що нас оточує.

Наталія Хоміч, головний лісничий

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *