Патрульна Олена Цуркан у Кропивницькому врятувала шістнадцятирічного хлопця від самогубства

Що поєднує геройський і звичайний людяний вчинок? Інколи між ними така тонка грань, що й не помітиш одразу, але для наших патрульних відповідь проста – це турбота.
Так, звичайна турбота.
І, якщо Ви вже обрали для себе СЛУЖІННЯ НАРОДОВІ, пройти повз тих, хто потребує Вашої допомоги – ніхто з інспекторів вже не в змозі.

Чи не щодня охоронці порядку розшукують зниклих малюків та передають їх стурбованим батькам, знаходять зниклих безвісті дідусів і бабусь, а потім так переймаються їх життєвими історіями, що продовжують опікуватися старенькими і в подальшому: коли є вільна хвилина – заїжджають, аби провідати їх, привітати зі святами, огорнути їх своєю турботою і почути слово «Дякую вам, охоронці, за вашу чуйність».

Про такі історії інспектори зазвичай не розповідають, вони впевнені «добрі справи люблять тишу».

Переконані, що саме «добре слово» і вчасна поява патрульних врятувала життя і 16- річного кропивничанина. Про цю подію відділу прес-служби стало відомо тільки зараз, хоча сталася вона ще на свято Водохреща.

19 січня, близько 18-ї години вечора, на вулиці Паризька комуна, випадкові перехожі побачили 16-річного юнака, який лежав на землі і плакав. Вони зателефонували на лінію 102 та розповіли, що юнак перебуває в стані афекту і кричить, що покінчить з життям.

Миттєво прибувши на місце події, патрульна Олена Цуркан вирішила поговорити з хлопцем на самоті. З’ясувала, що юнак дуже переживає через нерозділене кохання і не знаходить ні в кого підтримки. Патрульні заспокоїли хлопця та доправили його додому, де на нього вже чекали його рідні.

Юнак їхав додому вже із посмішкою на обличчі, він подякував патрульним за те, що вислухали, зрозуміли і підтримали його.

Про даний випадок інспектори все ж таки оповістили працівникам ювенальної превенції.

«Таких випадків в нашій службі більш ніж достатньо, кожна людина потребує індивідуального підходу, у кожного з них своя проблема і своя біда. Ми маємо бути, в першу чергу, психологами. І я рада від того, що можу допомагати людям, це неабияк окриляє і надає сил на день новий», - знітившись, додала Олена Цуркан.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *