Цього року військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”) відбудеться у Світловодську

 Про це йшла мова на засіданні Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка.
Основна увага на засіданні була приділена питанням щодо проведення обласного збору активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”) та реалізації обласного проекту “Захисник Кіровоградщини”.
Як повідомив директор обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрій Лісота, цього року Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра “Сокіл” (“Джура”) проводитиметься 14-18 червня у Світловодську. В ній візьмуть участь представники з усіх міст обласного значення, районів та ОТГ. Загалом це близько 400 учасників.
За сприяння районної та міської влади буде залучено рекреаційні потужності та два освітні заклади Світловодщини.
Діти проживатимуть в наметовому містечку. На час проведення гри буде забезпечено цілодобове чергування працівників ДСНС в області, Національної поліції області та медпесоналу.
З 1 вересня стартують районні етапи проекту “Захисник Кіровоградщини”, фінал якого заплановано на 6-7 жовтня. З місцем проведення фіналу організатори поки ще визначаються.
На засіданні також зазначено, що за завданням Міністерства молоді і спорту України до листопада нинішнього року усі області мають затвердити регіональні програми національно-патріотичного виховання. За інформацією заступника начальника управління освіти, науки, молоді та спорту ОДА Уляни Соколенко, проект відповідної програми вже розроблено, тож ближчим часом його буде винесено на розгляд депутатського корпусу обласної ради. Таке ж завдання стоїть і перед містами, районами та ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *