Молодь Кропивницького змагалась у військово-прикладних видах спорту

Учнівська та студентська молодь Кропивницького змагалася на теренах молодіжної спортивно-патріотичної гри «Звитяга». Ініціатором гри виступив відділ сім’ї та молоді управління молоді та спорту міської ради. Свої сили у патріотичних змаганнях спробували 63 учасники, серед яких були не тільки юнаки, а і дівчата.

Головною метою заходу стало заохочення молоді до вивчення військової справи, тактики дій, спрямованих на захист рідного краю, формування рішучості, мужності, бійцівських рис характеру.

Змагання складалось із п’яти етапів. Перший - подолання дистанції на відстань 1000 метрів, віджимання в упорі лежачи, присідання та згинання-розгинання тулубу. Другий етап змагань передбачав подолання дистанції 500 метрів, контрольне опитування в процесі виконання практичних завдань з першої домедичної допомоги, відпрацювання практичної вправи з транспортування пораненого і рух до контрольної точки з пораненим. На третьому етапі учасники змагань виконували комплекс тактичних вправ із збирання-розбирання автоматичної зброї типу АК на швидкість, а на четвертому етапі юнаки та дівчата виконували комплекс стрілецьких вправ зі зброї: кидання гранати з положення «із укриття» та ведення вогню з місця стоячи на відстані 30 метрів по нерухомій цілі з автоматів.

Останній, п’ятий етап гри передбачав виконання комплексу вправ з нападу та самозахисту без зброї та зі зброєю.

Переможці спортивно-патріотичної гри визначалися в індивідуальному та у командному заліку за проходженням нормативів у кожному виді програми з оцінкою «Зараховано» чи «Незараховано». По закінченню змагання команди та учасники були урочисто нагороджені дипломами та відзнаками – форменими беретами.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *