Тріумф в Італії наших дзюдоїстів

 Надзвичайно успішно дзюдоїсти з Кропивницького виступили в Італії. 24-25 лютого в місті Канельяно проводився Міжнародний турнір Vittorio Veneto, який зібрав 1475 учасників із 16 країн.
Свою майстерність на ньому демонстрували дзюдоїсти 2001-2010 років народження з 36 команд.

Наш обласний центр представляли 12 вихованців обласної комплексної ДЮСШ «Ніка». Серед них у різних вікових групах восьмеро стали переможцями, а одна спортсменка привезла додому «бронзу».
Чемпіонами на італійському татамі стали: Давид Чорний (29 кг, 2009 р.н.), Арсен Семьонов (29 кг, 2007 р.н.), Назар Солонченко (35 кг, 2007 р.н.),Єгор Березовський (32 кг, 2007 р.н.), Валерій Циганков (29 кг, 2008 р.н.), Діана Зазірна (29 кг, 2008 р.н.), Тарас Нельзєв (50 кг, 2006 р.н.) і Данило Горбатенко (45 кг, 2006 р.н.). Єдину «бронзу» в нашій команді примірила Анастасія Нестерчук (36 кг, 2006 р.н.).

Для всіх без винятку юних дзюдоїстів це були перші закордонні старти, але, незважаючи на це, кропивничани показали відмінний результат.

- Минулого року я запропонувала своїм вихованцям зробити закордонні паспорти, пообіцявши що за рік ми поїдемо на змагання в іншу країну. Багато хто мене послухав, тому, маючи документи, лишалося визначитися з турніром. Тут допоміг старший тренер області з дзюдо Сергій Нечмоня, який вирішив організаційні питання. Всі борці навчаються в НВО №31 і тренуються на базі цього навчального закладу, де діє відділення дзюдо «Ніки» в групах Олексія Лоскутова та в мене, - розповідає один із тренерів спортсменів Оксана Корінь.

Кропивницькі борці були не єдиними представниками України. Під синьо-жовтим прапором виступали також дзюдоїсти зі Львова, Хмельницького, Одеси та Слов’янська, які теж повернулися додому не з пустими руками.
Щодо виступів кропивничан, то наші тренери були приємно здивовані такими результатами, адже не очікували на таку кількість медалей до того ж золотих. У тренера Оксани Корінь саме 25 лютого був День народження, тож діти своїми успішними виступами на італійському татамі зробили їй чудовий подарунок.
- Ми самі були здивовані. У перший день, коли виступали найменші учасники, змагалися шестеро наших дзюдоїстів, і всі без винятку стали чемпіонами своїх вагових категорій. Діти вперше виступали за кордоном, а це додаткове хвилювання… Та вони перебороли страх і змагалися відмінно, що навіть мене це здивувало. Після виступів наші спортсмени зрозуміли, що не такі слабкі: перемоги додали їм упевненості в собі.

У дітей лишилося маса вражень не лише від турніру, адже лише змаганнями справа обмежилася. Скориставшись можливістю, юні кропивничани ознайомилися з самим містом Канельяно, їздили на екскурсію до Венеції. В них лишилося маса вражень від цієї поїздки… Повернувшись додому, їх чекав неймовірний прийом від батьків, які замовили живий оркестр, тож ця поїздка їм точно запам’ятається на все життя!

- Наш виїзд до Італії дуже позитивно вплинув на спортсменів і зараз це позначається на тренувальному процесі. Після повернення додому, борці почали сумлінніше тренуватися, вже цікавляться коли буде наступна поїздка на змагання за кордон. Звичайно, що вона обійшлася недешево, тому хотілося б подякувати і батькам, які знайшли гроші на поїздку до Італії та втілили маленьку мрію своїх дітей, - підсумувала Оксана Корінь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *