12 травня у Кропивницькому пройшов Молодіжний ІТ-фестиваль Vesnasoft

Школа програмування Ш++ організувала вже 5-ий фестиваль, на якому можна було дізнатися більше про світ ІТ, спробувати себе у різних сферах цієї галузі та поборотись за призи.

Традиційно фестиваль складається з трьох частин: виставки новітніх технологій з проходженням квестів, у якій можуть взяти участь всі бажаючі; хакатону (змагання) для школярів і студентів; захисту власних проектів (також для школярів і студентів).

Цього року на виставці можна було створити власний мультфільм (стоп-моушн анімацію), поуправляти роботом, позмагатися у гонках, розв’язати логічні задачки та написати декілька рядків власного коду, позмагатися проти роботів у доповненій реальності, підняти в повітря предмет силою думки. А також подивитись на роботу 3D-принтерів, роботів, взяти участь у фотополюванні.

За проходження кожного квесту учасники отримували наклейки. Всі учасники по завершенню виставки взяли участь у розіграші призів. Серед яких були wi-fi роутер, 3D-конструктор, рюкзак й ігрова приставка.

Паралельно виставці проходив хакатон для школярів і студентів, які зареєструвалися попередньо для його проходження. Завдання - написати логіку для гри, яку після шести годин роботи учасники презентували для глядачів фестивалю. Обов’язковою умовою для проходження змагань було знання мови програмування JavaScript. Серед 12 команд перемогу здобула команда “Авалон”, які навчаються у ЦНТУ (деякі з них також навчаються у школі програмування Ш++). Кожен з її учасників отримав у подарунок рюкзак.

Після завершення виставки і хакатону розпочався захист власних проектів школярами та студентами у трьох номінаціях: програмування, цифровий арт і робототехніка. Були презентовані ігри, дизайн приміщень, сайти, прототипи роботів.

Після двогодинного захисту судді обрали переможців:

У номінації “Програмування” переміг Олексій Качур з Новомиргорода з грою “Dangerous world”. Отримав електросамокат.

У номінації “Цифровий арт” перше місце посів Богдан Пархоменко з Кропивницького з проектом “Run and Jump”. Отримав графічний планшет.

 

У номінації “Робототехніка” перемогли: Богдан Дунай з Кропивницького. Проект “Захист люків від кражі”. Отримав міні-паяльну станцію.

А також представники гуртка “Робототехніка” Гімназії ім.Т. Шевченка - Ігор Сєнєнький та Влад Міхальов з проектом “Майбутнє місто очима дитини”. Отримали набір інструментів і осцилограф.

Також приз (3d-конструктор) від одного з партнерів отримала гра Романа Кузенного “RoBM”.

Інші автори проектів отримали брендовані футболки Vesnasoft.

Всього фестиваль відвідало близько 800 містян. Участь у хакатоні взяло 12 команд (у складі кожної від 2 до 4 осіб). Та було презентовано 11 проектів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *