У Кропивницькому вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні український народ відзначає 4-і роковини трагічних днів, коли від куль снайперів загинули справжні українці – Герої Небесної Сотні.
Від самого ранку на площі Героїв Майдану, що в обласному центрі, згадують загиблих Героїв Небесної Сотні – на встановленому екрані демонструється хроніка подій Революції Гідності.
Надвечір на центральній площі міста зібрались небайдужі громадяни аби вшанувати пам’ять героїв, які віддали своє життя за європейське майбутнє, за демократичну, вільну та суверенну державу Україну.
До учасників мітингу-реквієму звернулися кандидат історичних наук, голова обласної робочої групи з реалізації Всеукраїнського науково-просвітницького проекту “Місця пам’яті української революції 1917-1921 років” Юрій Митрофаненко, поетеса Олена Горобець, кандидат філологічних наук, автор роману “Іду на мир” Ольга Кирилюк.
Жителі міста та його гості поклали квіти до пам’ятної дошки Герою України Віктору Чміленку та до пам’ятного знаку зі світлинами загиблих Героїв Небесної Сотні. Пам’ять усіх героїв, що загинули за Україну вшанували хвилиною мовчання.
Панахиду за загиблими Героями Небесної Сотні провів єпископ Кіропивницький і Голованівський Української православної церкви Київського патріархату Марк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *