Оплатити комунальні послуги через QR-код стало доступним і жителям Новоукраїнки

Житлово-комунальне підприємство, що у Новоукраїнці на Кіровоградщині, долучилося до сучасних технологій ПриватБанку.  Тепер власники квартир можуть оплачувати послуги водопостачання, вивіз сміття, утримання будинків і прибудинкової території через QR-код.

“Це дуже зручна технологія, і головне - абсолютно безкоштовна для нашого підприємства та найдешевша для платників - комісія банку складає лише одну гривню! - розповідає Сергій Зелінський,  директор Новоукраїнського ЖКП. - Банк сам згенерував QR-код та роздрукував на плакатах, які ми розмістили у нас на підприємстві для зручності платників. Крім того, кожен власник квартири отримує книжку для оплат з уже заздалегідь підготовленим QR-кодом. Усі мають вибір - стояти в черзі до банківських кас чи відсканувати код і оплатити за 2 секунди. Скажу відверто, спочатку я сам випробував цю технологію. Працює, ще й як круто!”

Для здійснення оплати за допомогою QR-коду  достатньо завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24, на головній панелі натискаємо кнопку з зображенням QR-коду та скануємо його з квитанції чи з Інтернету. Ті, у кого ще немає смартфону, можуть здійснити оплату через QR-код у відділеннях ПриватБанку, скориставшись планшетом співробітника.

Технологія “Платежі за QR-кодом” є відкритою національною платформою, що дозволяє безконтактно оплачувати будь-які комунальні платежі в будь-якій точці країни. ПриватБанк пропонує усім постачальникам послуг, комунальним підприємствам і фінансовим установам, які приймають комунальні платежі, користуватися можливостями технології “Платежі за QR-кодом” і готові надати всю інформацію для впровадження такої технології.

Технологія миттєвої, безготівкової, безконтактної оплати впевнено завойовує прихильників на Кіровоградщині. Як стверджують аналітики ПриватБанку, активність жителів Кіровоградщини щодо сплат за послуги через QR-код цього року зросла більше ніж втричі. Якщо за перші шість місяців минулого року було здійснено 11,7 тис. оплат на суму у 1,1 млн грн, то вже цього року за аналогічний період через QR-код було здійснено майже 40 тис. транзакцій на суму у 2,5 млн грн.

 

Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській та Полтавській областях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *