Лайфхаки ПриватБанку або тонкощі онлайн шопінгу

Сезонні знижки, розпродажі, Prime Day, чорні п’ятниці тощо, що лише не пропонують іноземні онлайн-магазини, тільки б привабити інтернет-шоперів. Аби не розгубитися у цьому розмаїтті пропозицій, безпечно та вигідно скористатися можливістю придбати якісні речі за доступними цінами, ПриватБанк пропонує декілька лайфхаків.

Лайфхак №1. Розпочинати потрібно з пошуку ресурсу в інтернеті та впевнитися чи не є сайт “фішинговим”. Слід використовувати сайти із захищеним протоколом,  коли електронна адреса сайту розпочинається  зі схеми - https:\\.

Протокол HTTPS особливо важливий у незахищених мережах (таких як публічні Wi-Fi точки доступу), оскільки будь-хто в локальних мережах може аналізувати трафік та перехоплювати чи змінювати інформацію, не захищену HTTPS. Не довіряйте нереальним акціям, перевіряйте контент сайту, поцікавтесь репутацією. Є чимало перевірених і надійних онлайн-магазинів, які обслуговують в тому числі і різні країни - від Америки до Європи і Азії.

Лайфхак №2. За покупки на закордонних інтернет-сайтах розраховуватися можна як валютною, так і гривневою банківською карткою будь-якої міжнародної платіжної системи: безпосередньо (реєструєте дані картки та іншу інформацію на сайті) або побічно (через прив’язку до  LiqPay  або іншої платіжної системи).  В Україні найпоширеніші картки – Visa і MasterCard (нижче рівнем може не прийняти сам продавець). У разі розрахунків гривневою карткою, ПриватБанк здійснює конвертацію валюти автоматично, за курсом банку на день здійснення платежу і без комісії.

Лайфхак №3. Аби убезпечити свої карткові рахунки від шахраїв, ПриватБанк настільно рекомендує,  спеціально для онлайн-покупок, самостійно в Приват24 оформити інтернет-картку. В особистому кабінеті слід клікнути розділ “Всі послуги” , потім відкрити меню “Налаштування”, у меню праворуч в розділі «Карти» задайте команду “Замовити карту”, обрати тип картки, валюту розрахунків, почекати хвильку поки запит буде оброблено та зайти у систему повторно. Тепер картка буде прив’язана до вашого аккаунту. Щоб зробити покупку в інтернеті з її допомогою, потрібно виконати ще деякі операції: дізнатися свій унікальний CVV2-код, поповнити її хоча б на мінімальну суму, щоб нею можна було розраховувати за покупки. Така віртуальна картка вигідна тим,  що якщо і трапиться шахраям, не принесе їм особливої наживи: на неї можна покласти лише ту суму, яка потрібна для покупки та ще й поставити обмеження по переказу грошей.

Лайфхак №4. Цього року в липні Amazon  вчетверте проводить Amazon Prime Day - день великих знижок. Знижки будуть на все, починаючи з електроніки і закінчуючи одягом. Такі пропозиції  розбурхують бажання, що можуть значно перевищувати можливості. І коли власних коштів не вистачає, картка “Універсальна” прийде на поміч. Тим більше, що розрахуватися за покупки кредитними коштами і в інтернет-магазинах можна без комісії. За покупки на більшості вітчизняних сайтах можна розраховуватися, користуючи сервісом “Оплата частинами”.

Лайфхак №5. Для проведення оплати на іноземних сайтах слід знати Billing address - платіжну адресу клієнта. Клієнтам ПриватБанку не потрібно витрачати час на дзвінки або відвідування банку, здійснюючи пошук необхідних реквізитів. Дізнатися свою платіжну адресу можна з легкістю в Приват24 . В особистому кабінеті слід клікнути розділ “Всі послуги” обрати “Послуги”, а потім “Створити довідку”. Далі необхідно дотримуватися ланцюжку “Реквізити” - “Вибір карти” - “Мова довідки” - “Сформувати”.  В новій вкладці відкриється pdf-документ, в якому знаходиться потрібна платіжна адреса.

Лайфхак №6. Якщо ви шопилися в інтернет-магазинах Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії чи Іспанії, ПриватБанк допоможе ще й повернути до 19% коштів, які ви витратили на покупки. TaxFree4U — онлайн-сервіс для відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), створений спеціально для вигідного шопінгу в країнах Європейського Союзу. Цей мобільний додаток стане справжнім помічником і допоможе повернути Tax Free з покупок практично в будь-якому магазині, який є платником ПДВ. З ним не потрібно витрачати час на заповнення декларації, гроші можна отримати безпосередньо на картку ПриватБанку, без додаткових комісій — зарахування коштів згідно з тарифами картки і протягом лише 7 днів. А ще допоможе об’єднати чеки — до 10 чеків в 1 декларацію, з метою подолання мінімальної суми чека.

Не відмовляйте собі у маленьких радощах та приємностях - купуйте безпечно, з задоволенням та з  економією.

 

Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській та Полтавській областях

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *