ПриватБанк забезпечує майже половину надходжень грошей українських заробітчан

За минулий рік ПриватБанк збільшив виплати грошових переказів через цифрові сервіси та відділення банку на 25% – до 2,6 млрд доларів США. При цьому понад 60% переказів у 2018 році було отримано виключно через цифрові сервіси банку.

Як повідомили в банку, згідно зі статистикою НБУ, лише офіційними каналами українські заробітчани переказали в Україну 5,67 млрд доларів США. Отже, ПриватБанк у 2018 році забезпечив 45% від загального обсягу переказів трудових мігрантів.

За даними ПриватБанку, найбільше коштів заробітчан минулого року надійшло до України зі США – 16% від загального обсягу надходжень. На другому місці за обсягом валютних надходжень Великобританія (8%), замикає трійку лідерів Ізраїль (6%). Також у топ-10 країн, що забезпечують найбільше надходжень від заробітчан, потрапили Німеччина (5%), Росія (5%), Італія (5%), Польща (4%), ОАЕ (2,7%), Туреччина ( 2,5%) і Кіпр (2%).

Нагадаємо, за даними НБУ, протягом 2018 року українські заробітчани переказали в Україну 10,88 млрд доларів офіційними та неофіційними каналами переказу коштів, що становить 8,3% валового внутрішнього продукту України за минулий рік.

 

Прес-служба ПриватБанку у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *