Знам’янка стала другим містом на Кіровоградщині, де запроваджено електронні квитки за проїзд

ПриватБанк спільно з приватним підприємцем Олександром Анкудіновим та за підтримки мерії м. Знам’янка впровадили технологію, яка дозволяє придбати і закомпостувати електронний квиток за допомогою мобільного додатку Приват24, відсканувавши QR-код зі спеціального стікера у транспорті.

“Ми пишаємося тим, що Знам’янка стала другим містом в області, де ПриватБанк став ініціатором запровадження безготівкової оплати за проїзд, - розповідає Валентина Загородня, перший заступник міського голови м. Знам’янки. -  Це дуже потрібна послуга для знам’янчан, які, впевнена, з задоволенням будуть освоювати нові технології, і не тільки молодь, але й пенсіонери. Ми навчаємо наших пенсіонерів користуватися і Інтернетом, і освоювати комп’ютери, навчимо і користуванню смартфоном і такими формами оплати. Життя не стоїть на місці, ще декілька років назад ми і не уявляли, що будуть працювати такі новітні технології, а сьогодні з упевненістю кажу, що їх мають освоювати і наші знам’янчани”.

“Впровадження безготівкової оплати за проїзд вигідно усім: і перевізникам і пасажирам, - розповідає Олександр Анкудінов, директор ПП “Орбіта”. - Пасажирам, впевнений, і зручно, і швидко, і легко, і вигідно. Ми, перевізники, отримали змогу посилити контроль за пасажиропотоком та зменшити ризики крадіжки коштів водієм чи кондуктором. Це не експеримент для мене. Я був у Львові, у Дніпрі, особисто впевнився у зручності та користі цієї послуги. Маю надію, що з часом, необхідність у роботі кондукторів відпаде і тільки декілька контролерів будуть перевіряти наявність квитків у пасажирів, а це - суттєва економія і заробітної плати, і податкового навантаження”.

“Наголошуємо, що для впровадження цієї технології місту не потрібні жодні витрати на додаткове обладнання, - розповідає директор головного відділення ПриватБанку м. Знам’янки. - ПриватБанк бере на себе витрати по виготовленню, розміщенню стікерів з QR-кодом та проведенні навчань контролерів. Крім того, користуватись такою технологією зможуть і клієнти-власники карток інших банків. Потрібно лише встановити Приват24 на смартфон і додати туди картку іншого банку.  Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка. Електронний квиток не витісняє інші способи оплати за проїзд, а додає зручності прихильникам технологій і безготівкових розрахунків. Паралельно можуть діяти е-картка чи стандартний квиток”.

Жителі Львову, Херсону, Дніпра, Івано-Франківську, Чернігову, Конотопу, Білої Церкви, Сум, Запоріжжя, Хмельницького, Черкас, Олександрії тощо із задоволенням користуються QR-кодом при сплаті за проїзд. З початку 2018 року електронними квитками в міському транспорті за технологією QR-кодів оплатили поїздки понад 435 тисяч українців.

Нагадаємо, що 12 містом в Україні та 1 -  в регіоні, де ПриватБанк запустив оплату за проїзд через QR-код, стала Олександрія.

Прес-служба ПриватБанку у Кіровограді

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *