Вадим Волканов: Давайте запитаємо у простих людей, чи стало їм за останні 5 років жити краще? Це й буде реальна оцінка роботи депутата та чиновника

З Вадимом Волкановим ми вперше познайомилися у 2015 році. Тоді він балотувався до Кіровоградської обласної ради та збирав накази виборців. Ремонти дахів та під’їздів, заміна комунікацій, асфальтування дворів та вулиць, ремонт школи, - такі завдання ставили перед депутатом виборці. Тоді це виглядало майже неможливим. Але, як виявилося Вадим Анатолійович вміє виконувати обіцянки. Коли цього разу ми з ним зустрілися на окрузі через кілька років, Черемушки з найстарішого спальника обласного центру перетворився на привітний сучасний мікрорайон. Охайні під’їзди, відремонтовані дахи будинків, сучасне освітлення, асфальтування дворів та навіть капітальний ремонт дорожнього покриття магістральних вулиць району. Все це- заслуга депутат обласної ради, який постійно спілкується з жителями і виконує свої обіцянки.

Ми вирішили поближче поспілкуватися з Вадимом Волкановим та дізнатися секрет його успіху.

  • Вадиме Анатолійовичу, розкажіть як Вам вдалося зробити на мікрорайоні Черемушки за свій термін депутатства більше ніж усі комунальні служби за багато років?

 

  • Коли Я обирався депутатом, ми підписували з виборцями соціальні договори. Більшість будинків на окрузі – це старий радянський житловий фонд 60х – 70х років. Звісно ж там давно накопичилося багато проблем. Тому з жителями кожного під’їзду ми виділяли ті, які їх найбільше хвилювали. Далі, разом з командою міських депутатів ми дбали про виділення коштів на ремонти дахів, під’їздів, заміну зношених труб, ремонти прибудинкових територій. Ясна річ, на все ресурсів міського бюджету Кіровограда не вистачало…

 

  • Але ж ми сьогодні бачимо, що робота йде, вперше за 30 років проводяться капітальні ремонти магістральних доріг мікрорайону, значить кошти знайшли?

 

  • Я завжди дотримую слово, тому не міг розчарувати людей. На великі інфраструктурні проекти нам вдалося залучити гроші з бюджету області. Вперше в історії місцевого самоврядування України обласний бюджет профінансував роботи в сфері ЖКГ на території обласного центру. Крім того, я постійно спілкуюся з людьми, у багатьох є мій особистий номер телефону. А тому ми разом контролюємо якість виконання робіт. Заставляємо переробляти, якщо є якісь недоліки. Я сприймає округ як власну домівку. Тому хочу щоб тут було чисто, затишно, комфортно і безпечно.

 

  • А скільки разів Ви обиралися депутатом місцевих рад, та які території представляли? Як працювали там?

 

  • 5 разів виборці довірили мені представляти їх інтереси у місцевих радах різного рівня. Це мій третій термін в обласній раді. До цього я обирався від Світловодського району, де в команді з головою РДА Анатолієм Мірошником ми теж ефективно попрацювали.

 

  • Що конкретно вдалося зробити на Світловодщині?

 

  • Нам вдалося провести в села водогін, а це теж потребувало виділення коштів з обласного бюджету. Ремонтували школи і дороги, та вперше за багато років змогли закупити до районної лікарні сучасне медичне обладнання.

 

  • Нещодавно Ви відвідали юнацький боксерський турнір у Світловодську, розкажіть про свої враження?

 

  • Спорт – це одне з моїх головних захоплень. Тривалий час я очолюю Федерацію боксу Кіровоградської області і з радістю підтримав ідею місцевих тренерів провести некомерційний турнір. В наш час для юних спортсменів та їх батьків великі внески на змаганнях можуть стати непосильною перепоною. Тому для мене дуже важливо, щоб діти могли займатися спортом та брати участь в змаганнях незалежно від фінансового становища їх родин. Крім того чемпіонат всеукраїнського рівня підвищує туристичну привабливість Світловодщини, а це один з перспективних напрямів розвитку території.

 

  • А яке враження на Вас склали місто і район сьогодні?

 

  • За 5 років влада, фактично, забула про місто і район. Не ремонтуються дороги, а тому фактично зруйнована транспортна інфраструктура. Дорогою до Світловодська важко їхати на тракторі, а не те що легковим автомобілем, чи громадським транспортом. Місто потопає у бур’янах, невже для того, щоб привести до ладу узбіччя та газони необхідні такі великі гроші? Не думаю. Можливо капітальний ремонт дороги Знам’янка – Світловодськ складно провести за рахунок бюджетів району та навіть області. Але ці кошти цілком міг би залучити депутат Верховної Ради. Я впевнений, якщо будуть дороги – то будуть і робочі місця й інвестиції. Світловодськ цілком міг би стати туристичною столицею Кіровогрдщини, якби до нього можна було легко і безпечно дістатися. Нажаль, складається враження, що ні місцева влада, ні Народний депутат від 102 округу не зацікавлені в розвитку цієї території.

 

  • Ви маєте значний досвід роботи на державній службі, розкажіть про своє становлення, як успішного керівника?

 

  • 17 років я працюю у місцевому самоврядування та на державній службі. Деякі з посад, що я займав, потребували спеціальної фахової підготовки. Першу вищу освіту здобув на факультеті Фізичного Виховання Кіровоградського педуніверситету. Далі закінчив Київську Академію МВС, отримав кваліфікацію юриста. Навчався й в Академії державного управління при Президентові України, став магістром державного управління. Педагогічна освіта дуже допомагала, коли обіймав посаду заступника мера Кіровограда з гуманітарних питань. Сьогодні, коли займаюся захистом прав споживачів стала в нагоді й юридична. А без управлінської сучасному керівникові на державній службі взагалі ні як не обійтися. Крім того, з юнацьких років я займався боксом. Навіть свого часу був професійним спортсменом. Здоровий спосіб життя та вміння швидко приймати рішення – це саме ті риси, які допомагають мені в професійній діяльності й у повсякденному житті.

 

  • Сьогодні молодь часто мріє виїхати закордон в пошуках кращого життя, як на Вашу думку можна вирішити цю проблему?

 

  • У мене дві доньки, цього року Вони закінчили школу та вступають до вишів. Крім того я постійно спілкуюся з молодими спортсменами, студентами та учнями старших класів. Розумію, як їм сьогодні складно. Саме тому можу порадити молодим людям перш за все наполегливо працювати над собою, старатися отримати якісну освіту та приділяти більше уваги своєму здоров’ю. Менше часу проводити з комп’ютером чи смартфоном, а займатися спортом. Більше подорожувати, навіть на Кіровоградщині є чудові визначні місця, які слід було б відвідати. В той же час, звичайно ж влада повинна більше уваги приділяти молодіжній політиці, розвитку спорту і культури, інвестувати в освітні програми.

 

  • То ви вважаєте, що Країна сьогодні потребує змін?

 

  • Звичайно! Звертаючись до представників влади я пропоную їм сьогодні вийти на вулицю та запитати у простих людей, чи стало їм за останні 5 років жити краще? Це й буде основним показником ефективності їхньої роботи. Люди вже обрали нового Президента, незабаром обиратимуть парламент, тож мають цілком реальний шанс змінити владу на всіх рівнях, від Народного депутата до голови районної державної адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *