Голові Аграрної Самооборони Кіровоградського району, який активно протидіяв рейдерству, спалили автомобіль

Вчора близько 16.00 у Кропивницькому на парковці біля Дендропарку двоє невідомих у масках підпалили автомобіль голови районної організації Аграрної Самооборони Віталія Берегового – позашляховик Volkswagen Tiguan 2014 року. За словами очевидців, автівку підпалили двоє невідомих у масках. Вони приїхали на машині і припаркувалися біля Європейського ринку, що неподалік парку.

«Я вийшов з машини по справах, а коли повернувся – машину вже гасили пожежники. Хто міг це зробити – гадки не маю. По бізнесу жодних проблем ні з ким не мав і не маю. Про те, куди я їду – нікому не казав. Тільки-но приїхав з відрядження, одразу зайнявся громадською діяльністю, заїхав на офіс Самооборони, потім приїхав сюди. Очевидно, зловмисники «вели» мене від офісу…», - розповів Віталій Береговий, голова Аграрної Самооборони Кіровоградського району.

Останнім часом Віталій Береговий разом із іншими активістами Аграрної Самооборони займався протидією кільком рейдерським захопленням господарств в області, зокрема у селах Добре, Петрове, Бережинка, Луганка тощо, а також захищав інтереси фермерів – членів Аграрної Самооборони у конфлікті між ТОВ «Імперія-Агро» та «ТАСкомбанком». Тоді, нагадаємо, спілці вдалось відстояти інтереси своїх членів і забрати зі складів оплачений товар.

«Ми допомагаємо владі захищати право приватної власності. Фактично, ми робимо за них їхню роботу. І от що отримуємо… Ми не можемо відчувати себе захищеними в такій ситуації. Пригадую, як Прем’єр-міністр Гройсман давав свій рецепт протидії рейдерству – «мордою в підлогу». Сподіваюсь, це були не прості слова, і правоохоронці оперативно розслідують цей злочин, бо інакше вони вчергове розпишуться у своїй недієздатності… А ми у жодному разі не припинятимемо своєї діяльності, навпаки, подвоїмо свої зусилля! Нас не залякати!», - наголосив власник згорілого автомобіля Віталій Береговий.

Аграрна Самооборона звертається до правоохоронних органів з вимогою вжити усіх необхідних заходів, аби запобігти подібним злочинам і захистити громадських активістів та підприємців, а також провести оперативне та об’єктивне розслідування підпалу автомобіля Віталія Берегового.

 

Прес-служба Громадської спілки АСКР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *