Мільйони гривень: у Кропивницькому готується до реалізації низка важливих проектів

Нинішнього року міська влада планує розпочати реалізацію ряду важливих проектів. Розробити їх слід максимально якісно і в стислі терміни. На цьому наголосив на апаратній нараді у понеділок міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

– Нам необхідно реконструювати площу Героїв Майдану, поновити плитку, розробити загальну концепцію вигляду площі, – підкреслив керівник міста. – Зробити проект ми повинні не пізніше, ніж у квітні. Також важливий об’єкт – Набережна. Є вже гарні ескізні проекти її реконструкції, передбачені відповідні кошти у міському бюджеті.  Особливу увагу слід приділити центру надання соціальних та адміністративних послуг. Він надзвичайно важливий для громади. Торік ми затягли з розробкою проекту, не використали передбачені кошти, з великими труднощами вдалося їх перенести на нинішній рік. Цього року держава нам виділила 18 мільйонів гривень, тож слід поставитися до виконання цього завдання дуже відповідально. Також у планах створення так званої музейної площі, треба подумати, як реконструювати фонтан, аби він працював. Будівельні роботи на цьому об’єкті маємо розпочати не пізніше, ніж через місяць.
Терміново необхідно підготувати всі відповідні документи та направити їх до Міністерства культури щодо долі скверу Слави. Стела – в аварійному стані, сам сквер – занедбаний.

Ще один об’єкт – пам’ятник Тарасові Шевченку. Про капітальну реконструкцію в даному випадку не йдеться, але потрібно поновити тротуарну плитку, клумби, взагалі навести лад на прилеглій території.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *