З лютого розпочався процес передачі землі у власність об’єднаних територіальних громад

9 лютого 2018 року між Новоукраїнською міською об’єднаною територіальною громадою та Головним упрвлінням Держгеокадарстру у Кіровоградській області підписано меморандум про співпрацю при здійсненні заходів щодо передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність. Зазначений документ було підписано в присутності Новоукраїнського міського голови Корінного Олександра Олександровича, начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області Зінченка Ігоря Івановича, начальника відділу у Новоукраїнському районі Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області Прижигалінського Олега Григоровича та начальника відділу земельних відноси виконавчого комітету міської ради Нужди Тетяни Віталіївни.

Відповідно до підписаного меморандуму буде узгоджено всі кроки і терміни щодо передачі земель у комунальну власність міської об’єднаної територіальної громади, а це 3383,7742 га.

Підписання меморандуму передбачено розпорядженням КМУ щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад за межами населених пунктів.

Завдяки передачі зазначених земель громадам істотно розширюється ресурсна база, якою місцеві органи влади зможуть розпорядитися на користь громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *