У рамках операції «Мак» поліцейські виявили 140 незаконних посівів нарковмісних рослин

На території області триває проведення комплексу оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на виявлення і знищення нелегальних посівів маку та конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів, установлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які займаються незаконними операціями з наркотиками та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

 

Загалом від початку проведення операції виявлено 140 незаконних посівів нарковмісних рослин, за цими фактами розпочато кримінальні провадження.

За результатами вжитих заходів вилучено понад 126,4 тисяч нарковмісних рослин, із яких 4,8 тисяч – маку та майже 121,6 тисяч – коноплі.

 

У даний час 32 особам вже повідомлено про підозру за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Також до адміністративної відповідальності притягнуто 18 осіб, за не вжиття заходів щодо знищення нарковмісних рослин.

За матеріалами
управління протидії наркозлочинності
поліції Кіровоградської області

 

© Кіровоградська область: https://kg.npu.gov.ua/news/narkozlochyny/u-ramkax-operacziji-mak-policzejski-viyavili-140-nezakonnix-posiviv-narkovmisnix-roslin/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *