За надання патрульному неправомірної вигоди водію загрожує кримінальна відповідальність

Патрулюючи автодорогою “Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка”, 6-го серпня близько 23-ї години інспектори виявили і зупинили автомобіль ВАЗ 21063, у якого не працювали габаритні вогні у темну пору доби.

Під час спілкування з правоохоронцями 50-річний водій повідомив, що не має посвідчення водія та для встановлення особи пред’явив паспорт. На основі отриманих даних патрульні встановили, що громадянин ніколи не отримував посвідчення водія, отже, не мав право керувати автівкою.

Інспектори роз’яснили особі права та повідомили про винесення постанови за ч. 2 ст. 126 КУпАП. За звільнення від відповідальності чоловік надав патрульним неправомірну вигоду у розмірі 600 гривень шляхом вкладання даних коштів в кишеню інспектора.

Для фіксації правопорушення та притягнення особи до кримінальної відповідальності патрульні викликали слідчо-оперативну групу. Нагадаємо, що за даний злочин передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 8500 до 11900 гривень або обмеженням чи позбавленням волі на строк від 2-х до 4-х років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *