На Кіровоградщині завершено слідство у справі трьох членів організованої злочинної групи, які збували недоброякісні алкогольні вироби

Під процесуальним керівництвом відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури Кіровоградської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням 3 осіб - членів організованої злочинної групи у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.27, ч.3 ст.28, ч.1 ст.204 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що мешканці Дніпропетровської області налагодили незаконний збут спирту та алкогольних виробів на території м. Кропивницький та області. Загалом встановлено одержання вказаною організованою групою коштів від вчинення збуту недоброякісного спирту етилового та недоброякісних алкогольних напоїв на території Кіровоградської та сусідних областей на загальну суму понад 2 млн.грн.
Незаконну діяльність члени організованої злочинної групи здійснювали з січня 2017 року по травень 2018 року, і лише завдяки злагодженим та скоординованим діям правоохоронних органів діяльність групи було припинено.
Під час проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено із незаконного обігу 18,6 тонн спирту, 68 500 пачок цигарок без марок акцизного збору, понад 400 літрів лікеро-горілчаних виробів. Всього вилучено із незаконного обігу підакцизної продукції орієнтовною вартістю понад 6,9 млн грн.
Наразі обвинувальний акт скеровано на судовий розгляд. Остаточна оцінка діям учасників вказаного злочинного угрупування за судом.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *