Прокуратура повідомила про підозру особам, які організували незаконну реалізацію підакцизних товарів

Прокуратура повідомила про підозру особам, які організували незаконну реалізацію підакцизних товарів

Прокуратурою Кіровоградської області погоджено повідомлення про підозру організаторам мережі незаконного збуту спирту, алкогольних та тютюнових виробів на території м. Кропивницький та регіону.

Зокрема, чоловікам повідомлено про те, що вони підозрюються у вчиненні злочинів, передбачених ч.1-3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів), ч. 1 ст. 209 (легалізація грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) та ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених марок акцизного збору) КК України.
На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
Досудове розслідування, що здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань ДФС у Кіровоградській області під процесуальним керівництвом прокуратури, триває.
Нагадаємо, злочинні дії вказаних осіб було викрито наприкінці травня 2018 року. За результатами проведення санкціонованих обшуків виявлено та вилучено із незаконного обігу 18,6 тонн спирту, 68 500 пачок цигарок без марок акцизного збору, понад 400 літрів лікеро-горілчаних виробів. Всього вилучено із незаконного обігу підакцизної продукції орієнтовною вартістю понад 6,9 млн грн.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *