Протягом двох місяців на Кіровоградщині вилучено майже 3 тонни незаконно виловленої риби

Загалом у ході операції «Нерест» за фактами виявлених порушень до адміністративної відповідальності притягнуто 42 особи. Триває розслідування у рамках 5 кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 249 (незаконне зайняття рибним промислом) Кримінального кодексу України.  
У порушників вилучили понад 2,9 тонн незаконно виловленої риби: як безпосередньо поблизу водойм, так і під час перевезення та збуту особами незаконного улову на ринках і торговельних майданчиках. Також серед вилученого більше 3,7 тисяч метрів рибальських сіток та 7 плавзасобів.

Так, минулого тижня під час патрулювання одного з сіл Онуфріївського району поліцейські зупинили автомобіль під керуванням 19-річного жителя іншої області. У ході огляду у транспортному засобі працівники поліції виявили риболовецьку сітку довжиною 80 метрів, із вічком 35 мм, та близько 200 штук риби різних видів – карась, окунь, краснопірка.

За поясненням громадянина, риболовецьке знаряддя та рибу він начебто знайшов поблизу водойми та забрав собі.

Стосовно особи складено адміністративні матеріали за ч. 4 ст. 85 КУпАП (порушення правил використання об`єктів тваринного світу).
Поліцейські спільно з представниками держбрибагенства та екоінспекції продовжують вживати профілактичних заходів щодо охорони водних біоресурсів, контролю пересування плавзасобів у місцях нересту водних біоресурсів у нерестовий період, а також виявлення порушень правил рибальства та фактів незаконної реалізації об`єктів тваринного світу.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
та Онуфріївського відділення
поліції Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *