За створення «фіктивних підприємств» притягують до кримінальної відповідальності

 Податковою міліцією ГУ ДФС у Кіровоградській області проводяться заходи, направлені на ліквідацію конвертаційних центрів та припинення фактів створення фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, які надають послуги реально діючим суб’єктам господарювання щодо мінімізації податкових зобов’язань. З початку 2018 року припинено  діяльність «конвертаційного центру» та 17 фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Кіровоградській області протягом 2018 року закінчено розслідування та  направлено до суду чотири кримінальних провадження за ознаками правопорушень, передбачених ст. 205 Кримінального кодексу України відносно громадян України – співучасників «конвертаційного центру», які з метою прикриття незаконної діяльності інших осіб, за грошову винагороду реєстрували на своє ім’я суб’єкти господарювання без наміру здійснювати підприємницьку діяльність.

Осіб, що вчинили дані злочини очікує покарання відповідно до Кримінального кодексу України у вигляді штрафів від трьохсот до п’ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, кожному.

 

 

 

ГУ ДФС у Кіровоградській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *