Прокуратурою виявлено чергове порушення закупівель за бюджетні кошти у сфері освіти

Прокуратурою виявлено чергове порушення закупівель за бюджетні кошти у сфері освіти

Новоукраїнською місцевою прокуратурою шляхом представництва інтересів держави у суді вжито заходів до визнання недійсними незаконних договорів про закупівлю товарів за державні кошти на загальну суму 386 тис грн.

Вивченням договорів, укладених відділом освіти Вільшанської районної державної адміністрації встановлено, що між відділом освіти та Товариством з обмеженою відповідальністю «Альянс Еволюшн» укладено 10 договорів поставки бензину (для підвезення дітей до шкіл) на загальну суму 386 тис грн без застосування процедур закупівлі, визначених Законом України «Про публічні закупівлі».
Вільшанським відділом освіти допущено низку порушень згаданого вище Закону. Зокрема, Законом забороняється придбання товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур, визначених цим Законом, та укладання договорів, які передбачають оплату замовником товарів, робіт і послуг до/без проведення процедур. Окрім того замовник не має права ділити предмет закупівлі на частини з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів або застосування цього Закону.
Закупівля товарів за державні кошти в обхід визначеної законом процедури закупівлі порушує інтереси держави у сфері регулювання бюджетних відносин та створює можливість для необґрунтованого використання бюджетних коштів.
З метою усунення порушень інтересів держави у вказаній сфері, Новоукраїнська місцева прокуратура звернулася до господарського суду Кіровоградської області з позовом в інтересах держави в особі Східного офісу Держаудитслужби України до відповідачів відділу освіти Вільшанської РДА та ТОВ «Альянс Еволюшн» про визнання недійсними договорів закупівлі.
Рішенням суду позовні вимоги прокурора задоволено в повному обсязі та незаконні договори на суму 387 тис грн визнано недійсним.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *