На Кіровоградщині поліцейські викрили іноземця, якого підозрюють у зберіганні та торгівлі наркотиками

У ході санкціонованих обшуків, проведених за місцем проживання громадянина, правоохоронці виявили висушені голівки маку вагою більше 5 кілограмів, 200 грамів канабісу, рідину, схожу на ацетильований опій, та 2 грами порошку, схожого на метамфетамін. Влучене направлено на проведення експертиз.

Оперативну інформацію про те, що на території Благовіщенська проживає виходець із однієї з країн Сходу, який може бути причетним до наркозлочинів, працівники місцевого відділення поліції отримали під час оперативно-профілактичного відпрацювання району. В результаті перевірки вона знайшла своє підтвердження.

«41-річний громадянин, в порушення норм чинного законодавства, не маючи посвідки на проживання на території України, оселився в будинку місцевої мешканки на правах цивільного чоловіка. За нетривалий час серед односельців про нового сусіда пішла недобра «слава», адже на їх вулицю почали приходити особи, які поводилися так, неначе перебували під дією дурману.

Оперативно відреагувавши на повідомлення, в оселю, де мешкав чоловік, навідалися поліцейські. У ході проведених обшуків у приміщенні літної кухні вони виявили значну кількість наркосировини та вже готові для вживання наркотичні засоби», - розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Благовіщенського відділення поліції Вадим Козонок.
Нині вирішується питання про оголошення раніше судимому громадянину підозри у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 2 ст. 309 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».
За ці дії законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років із конфіскацією майна.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *