У Кропивницькому відбулася національно-патріотична літературно-мистецька  акція «Казка-Миру»

21 листопада відбулася національно-патріотична літературно-мистецька  акція «Казка-Миру», присвячена Дню Гідності та Свободи. Ініціатором проведення заходу став  завідувач відділу військово-патріотичного виховання КЗ СЮТ, голова міського координаційного сектору національно-патріотичного виховання дітей і молоді, громадський діяч, поет, прозаїк – Павло Чорний.

Це спільний волонтерський проект, який об’єднав не байдужих громадян, творчих людей, активістів, тощо. На захід радо завітали ілюстратор книги «Як лелечий рід Калину рятував у злу годину» Ольга Коломієць - член Національної спілки художників України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреат премій у галузі архітектури, геральдики, вексикології та декоративного мистецтва; Роман Любарський - журналіст, кореспондент газети «Народне слово», автор поетичних збірок; Володимир Фундовний - голова Вільної профспілки освіти і науки України.

У книзі «Як лелечий рід Калину рятував у злу годину» Павло Чорний в алегоричній віршованій формі за допомогою зрозумілих образів – родини лелек і стихії-негоди з її слугами, зумів пояснити юному читачеві, що таке АТО, що сталося в Україні і яка роль у цьому дітей.

В рамках заходу учасники дізналися про історію створення казки-п’єси, прослухали її у виконанні автора  та  активно долучилися до обговорення.

Павло Георгійович радо надав 400 примірників книги «Як лелечий рід Калину рятував у злу годину» для поширення серед бібліотек області. Друковані примірники цієї книжки також надійшли у фонд нашої книгозбірні, а електронний варіант книги буде у вільному доступі на сайті Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім.Є.Маланюка.

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *