Творчими виставками та флешмобом розважали бібліотекарі читачів у Всеукраїнський день бібліотек

Наприкінці вересня осінь дарує нам різнобарв’я природи і своє неповторне свято – Всеукраїнський день бібліотек. На його передодні в бібліотеці-філії №10 міської централізованої бібліотечної системи міста Кропивницького відбувся День відкритих дверей під гаслом «Гостинно відчиняєм двері! Програма дня, як завжди, була насиченою і цікавою, адже працівники бібліотеки запропонували своїм користувачам різноманітні за форматом і змістом заходи. А розпочалося свято флешмобом «Читання – найкраще навчання». Учасники заходу  вітали перехожих, розповідали про своє свято, про нові бібліотечні послуги та нові формати заходів. Дарували на згадку візитки  з бібліотечною символікою, і кольорові кульки.

В цей день до бібліотечної оселі завітали поважні гості, партнери та друзі бібліотеки. Колектив бібліотеки подякував їх за підтримку та плідну співпрацю. Презентували гостям книжкову виставку «Вічна магія книги», на якій були представленні  твори  української літератури.

Окрасою дня відкритих дверей стали творчі виставки: «Дитячі руки творять дива»; «Знайомтесь: таланти рідної Завадівки». Присутні розповіли про  улюблені прочитані книги та  хобі.

Родзинкою свята став аукціон творчих ідей «Місце бібліотеки в сучасному цифровому середовищі», на якому працівники бібліотеки розповіли гостям свята про нові бібліотечні послуги та використання  новітніх технологій. Їхні розповіді доповнювались переглядом слайд-презентації  про роботу клубу «Сімейна легенда». Велика його роль у дослідженні і зборі матеріалу про родини земляків.

А під  час віртуальної бібліоподорожі «Книжкові мандри»,  маленькі користувачі  подорожували до казкових героїв мультфільмів і книжок.

Професійне свято завжди є своєрідним підсумком зробленого, досягнутого. Ведучі заходу запропонували гостям переглянути історію бібліотечного життя «Це все -  бібліотека наша», під час якої розповіли про пам’ятні події, успіхи та напрацювання бібліотекарів. Демонструвались світлини  та відео різних бібліотечних заходів та  акцій. Розповіли ведучі і про нові формати бібліотечної діяльності – «Бібліополянка», «З книжкою на лавці», «Книга в дитячій колясці і на дитячому майданчику». Всі присутні мали можливість побачити таку різну бібліотеку – буденну і святкову, щасливу від посмішок та поваги читачів. Бібліотека – як все красиве і вічне, - буде завжди поруч.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *