На Кіровоградщині вчетверте відбувся фестиваль народної творчості “Чута-фест”

17 серпня, в зеленій садибі “Гайдамацька Січ”, що у селі Цибулеве Знамянського району відбулося етнофольклорне свято “Чута-фест” на яке завітали гості зі всієї Кіровоградщини.
На території садиби розмістили велику сцену. Концертна програма розпочалася з короткої історії села Цибулеве в якій існувала така історична постать, як козак Мамай, на честь якого названий Мамаїв Яр поруч з селом. Учасників та гостей фестивалю привітали перший заступник голови облдержадміністрації Скергій Коваленко, голова Знам’янської РДА Олександр Лукашов, голова Цибулівської сільської ради Людмила Таранець.
Свято музики і танцю влаштували колективи Знам’янського міського Палацу культури: народний аматорський ансамбль української пісні і танцю “Барвінок” та зразковий дитячий танцювальний колектив “Веселка”, Суботцівський хореографічний дует. Своїми виступами порадували глядачів: аматорський народний колектив “Джерело” Олександрівського СК Петрівського району, вокальна група “Павлишанка” Павлиського селищного БК Онуфріївського району, вокально-інструментальне тріо “Імпреза” Олександрівського РБК, зразковий вокальний аматорський колектив “Нові імена” палацу культури “Світловодський” Олександрійської міської ради. Крім цього, подарували свої виступи будинки культури с. Диківки, Трепівки, Іванківців, Дмитрівки, Мошориного, Богданівки, Цибулевого. Загалом, у фестивалі взяли участь більше 40 аматорських та професійних фольклорних, вокальних, хореографічних колективів, солістів, вокальних дуетів та тріо, рок-гуртів з усіх куточків нашої області.
Ідея започаткувати свято творчості і народного мистецтва у господаря садиби Володимира Вознюка та художника-аматора Миколи Ярчихіна з’явилася у 2016 році, і перший фестиваль відбувся на День незалежності України.
Фестиваль не є конкурсним, його учасники нагороджуються дипломами та пам’ятними подарунками. Проходить “Чута-фест” за підтримки департаменту культури, туризму та культурної спадщини ОДА, обласного Центру народної творчості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *