Колектив Кіровоградської обласної філармонії святкує 80-річний ювілей

Кіровоградська обласна філармонія відзначила 80 років від дня заснування. Урочистості з нагоди визначного ювілею відбулися у середу, 22 травня.

Привітати колектив і його керівника Миколу Кравченка приїхали очільники філармонійних закладів з інших міст України. Прелюдією свята стало відкриття фотовиставки «Сузір’я Терпсихори» авторства відомого фотомитця Олега Шрамка та презентація книги «Віват, філармонія!», що з’явилася у світ у видавництві «Імекс ЛТД» на основі публікації у ЗМІ про діяльність філармонії за останні 35 років.

Сьогодні творчий колектив закладу нараховує 60 артистів, 9 з яких мають звання «Народний» та «Заслужений».

Академічний театр музики, пісні і танцю «Зоряни» удостоєні найпрестижнішої обласної премії «Честь і слава Кіровоградщини». Концертні маршрути Академічного театру музики, пісні і танцю “Зоряни” – це, практично, усі міста України та країни Західної Європи, серед яких Німеччина, Бельгія, Голландія, Франція.

Незмінно професійно працює на радість глядачам камерний оркестр «Концертіно»,  ансамбль народної та сучасної музики «Єлисавет - ретро» та вокальне жіноче тріо «Дежавю».

На день свого народження артисти філармонії підготували велику концертну програму на 25 номерів.

Цього дня подякувати ювілярам за їхню творчість завітав заступник міського голови Кропивницького Андрій Паливода. Від імені очільника міста Андрія Райковича він привітав колектив зі святом, побажав подальших злетів та нових успіхів і звершень.         Андрій Паливода вручив цінний подарунок – іменний годинник Народній артистці України Антоніні Червінській, а  солістці – вокалістці Академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни» Тетяні Яковенко – брендову сувенірну продукцію. Художньому керівнику камерного оркестру «Концертіно», Заслуженому діячу мистецтв України Наталії Хілобоковій з нагоди ювілею оголошено подяку від міської ради міста Кропивницького.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *